Diari Més

Cultura

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació interpreta Rajmáninov

Salvador Brotons va dirigir els 65 músics en un concert celebrat dilluns a la Tarraco Arena Plaça

El concert va congregar a la TAP un elevat nombre d'aficionats a la música clàssica.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació interpreta RajmáninovOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona, integrada per alumnes dels tres conservatoris de l’administració intercomarcal –Tarragona, Reus i Tortosa–, van oferir ahir, dilluns, un concert a la Tarraco Arena Plaça, amb l’actuació del pianista Albert Guinovart. Salvador Brotons va dirigir una proposta que va tenir com a protagonista l’obra de Serguéi Rajmáninov.

El concert es va produir després de l’estada anual que els membres de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació, un total de 65, han fet a Prat de Comte, en la que ha estat la catorzena edició d’aquestes convivències.

El director convidat, Salvador Brotons, dirigeix actualment la Banda Municipal de Barcelona i exerceix de professor de composició i orquestra de l’Escola Superior de Música de Barcelona. El solista va ser Albert Guinovart, pianista i compositor del musical Mar i Cel i sintonies de sèries de televisió com Mirall Trencat i El cor de la Ciutat. L’edició d’enguany del concert que clou l’estada a Prat de Comte ha incorporat, per primera vegada, el piano dins de l’orquestra.

La formació musical de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic que va néixer l’any 2004 amb l’objectiu de comptar amb una gran agrupació de vent dels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació, que des de feia algun temps anaven creixent en nombre d’alumnes i instruments de vent. L’activitat que va acollir ahir a la tarda la Tarraco Arena Plaça forma part del procés educatiu i de formació dels joves músics tarragonins.

tracking