Diari Més

Societat

El president de l'Audiència de Tarragona, entre els aspirants a magistrat del Suprem

Javier Hernández García opta a la plaça de la Sala Segona per la defunció de José Manuel Maza

El president de l'Audiència de Tarragona, Javier Hernández, amb el president del TSJC, Jesús María Barrientos.

El president de l'Audiència de Tarragona, entre els aspirants a magistrat del SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Hernández García,president de l'Audiència Provincial de Tarragona,és un dels 34 aspirants a una plaça de magistrat al Tribunal Suprem. Concretament, Hernández és un dels candidats a la vacant de laSala Segona per la defunció de José Manuel Maza.

La Comissió Permanent també ha aprovat les ternes de candidats a les tres places del torn, a les quals podien optar tots els magistrats amb deu anys de serveis en òrgans especialitzats de la jurisdicció penal.

La decisió d'obrir la convocatòria als qui complissin aquest requisit, així com als quals reunissin els establerts per la disposició transitòria dotzena de laLOPJ, va obeir a l'escàs nombre de potencials candidats que resultaria de limitar-la als qui van accedir a la categoria de magistrat mitjançant les corresponents proves de selecció en l'ordre jurisdiccional civil i penal convocades en el seu moment.

En l'actualitat, solament dotze magistrats compleixen aquest requisit, dels quals dos ja tenen la condició de magistrat del Tribunal Suprem i altres quatre serveixen en òrgans de la jurisdicció civil. Haurien estat per tant solament sis els possibles aspirants a les places.

Dos de les places corresponen a les vacants produïdes per la defunció del magistrat José Manuel Maza Martin i pel nomenament com a membre del Tribunal Constitucional de Cándido Conde-PumpidoTourón; mentre que la tercera, al moment de la convocatòria, tenia com a objecte cobrir la vacant deixada pel llavors fiscal general de l'Estat, JuliánArtemioSánchezMelgar, mentre aquest romangués en la situació de serveis especials.

Malgrat que SánchezMelgarhareingressat al servei actiu i s'ha incorporat a la seva destinació en el Tribunal Suprem, la plaça s'ha mantingut en el concurs atès que a la data del seu cessament com a fiscal general de l'Estat –que va ser publicat pel Butlletí de l'Estat el passat 22 de juny- ja havia conclòs el termini de presentació de candidatures. El magistrat que obtingui la plaça quedarà adscrit a la Sala Segona i se li adjudicarà la primera vacant de titular que es produeixi.

Els nomenaments es decidaran al Ple del Consell General del Poder Judicial, que debatrà i votarà les candidatures elevades per la Comissió Permanent, així com qualsevol altra proposta pels vocals de l'òrgan de govern dels jutges fent ús de la facultat que els atorga l'article 16.6 del Reglament 1/2010, pel qual es regula la provisió de places de nomenament discrecional en els òrgans judicials.

tracking