Diari Més

Solidaritat

Les adopcions a la Protectora cauen a la meitat respecte a l'estiu passat

Han passat deu dies seguits sense realitzar cap adopció de gossos i busquen famílies d’acollida

Imatge d'un dels gossos que, en aquests moments, esperen un nou amo, a la Protectora.

Les adopcions a la Protectora cauen a la meitat respecte a l'estiu passatJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les adopcions de gossos i gats pateixen una enorme davallada durant l’època estival, si bé, enguany la situació a la Protectora d’Animals de Tarragona encara s’ha agreujat més respecte a altres estius. «Entren molts gossos perquè creixen els abandonaments, però se n’adopten molt pocs, ja que és època de vacances i la gent acostuma a marxar fora», exposa la responsable dels cans de l’entitat, Pruden Benavente, qui ressalta el mal mes de juliol que estan patint a l’entitat: «Respecte a l’any passat, per exemple, estem tenint la meitat d’adopcions de gossos. Està sent un mes molt fluix», defineix. De fet, les voluntàries de la Protectora expliquen a aquest diari que han estat deu dies consecutius sense rebre cap petició per adoptar cans.

«Per sort, aquest cap de setmana n’hem pogut fer quatre, dues el dissabte i dues més el diumenge», enumera Benavente, qui celebra que, entre els animals que han trobat una nova llar, hi hagi una gossa adulta. «Ens costa moltíssim trobar una família pels animals en edat adulta. Estem parlant de gossos que tenen més d’un any de vida. La majoria de persones busquen cadells petits i aquí tenim gossos que porten entre 10 i 12 anys vivint a la Protectora i mai han aconseguit trobar a algú que els vulgui», apunta entristida.

Els cans es deixen a la seva sort en la via pública, fan cap a la gossera municipal i, si en vint dies no són reclamats pel seu propietari, passen directament a la Protectora. «Ens trobem sobretot amb animals de raça American Stafford, Pit bulls i mestissos, que es requisen als seus propietaris quan la policia els hi demana els papers en regla i aquests no els tenen. Sovint, molts amos no regularitzen els permisos i els gossos acaben aquí», exposa la voluntària del centre.

Acollida temporal de gats

La responsable dels felins de la Protectora de Tarragona, Roser Sentís, també apunta a una dràstica caiguda en el nombre d’adaptacions de gats aquest mes de juliol. «N’entren molts, però en surten pocs. Respecte de l’estiu del 2017, també diria que estem fent la meitat d’adopcions», desgrana Sentís. Els mesos estivals són propicis per a la pèrdua de gats, ja que segons apunta la voluntària, «moltes llars obren les finestres i alguns gats surten i no saben tornar», d’aquí que a la Protectora facin cap, nombrosos felins domèstics i esterilitzats, que difícilment podrien sobreviure al carrer.

La responsable dels gats posa l’accent en la necessitat de trobar, almenys de forma temporal, famílies d’acollida que puguin fer-se càrrec dels felins que necessiten una atenció més constant –acabats de néixer, amb alguna extremitat trencada o que necessiten major vigilància–. «Necessitem moltes més llars d’acollida perquè hi ha gats que no els podem tenir aquí, s’ha d’estar més a sobre seu, i amb la quantitat d’animals que tenim ara mateix, és difícil», conclou la voluntària, qui també demana ajuda material. «Si no poden adoptar o acollir, demanem als ciutadans que ens puguin portar pinso especial per gats petits i per problemes gastrointestinals. També necessitem el probiòtic Fortiflora, per enfortir el seu sistema gastrointestinal, ja que alguns el tenen molt malmés quan arriben», demana la voluntària.

Un dels gats que busca una casa d'acollida

Les adopcions a la Protectora cauen a la meitat respecte a l'estiu passatJoan Antoni Torreblanca

tracking