Diari Més

Tradició

La imatge de la Mare de Déu del Carme presideix la missa de l'Armada al barri del Serrallo

Estaments militars, policials i polítics s'han citat al Moll de Pescadors

Una imatge de la Mare de Déu del Carme va presidir la missa dedicada a l'Armada.

La imatge de la Mare de Déu del Carme presideix la missa de l'Armada al barri del SerralloGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moll de Pescadors del barri del Serrallo ha estat escenari de la tradicional missa que l’Armada celebra coincidint amb la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme. El Comandant Naval i el Segon Comandant han assistit a l’acte religiós, que ha comptat amb la participació de diferents representants de l’estament religiós i del rector de la Parròquia de Sant Pere, Joaquim Gras. L’eucaristia s'ha iniciat amb la intervenció de la Coral Serrallo, dirigida per Carme Durán, que amb les seves interpretacions musicals al llarg de la cerimònia religiosa ha posat solemnitat a la celebració que ha tingut lloc a pocs metres de la seu de la Confraria de Pescadors de Tarragona i de les barques amarrades en els dics portuaris.

Moltes persones del barri mariner del Serrallo, vinculades al món de la mar, hi han estat presents. Entre els assistents, s'han citat representants dels estaments militars, policials i polítics amb presència a la ciutat de Tarragona, acompanyats dels seus familiars. També hi han assistit el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu; el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, i regidors de diferents formacions polítiques de l’Ajuntament. L’acte religiós també ha comptat amb la presència de representants de les marines de pesca, mercant i esportiva, que, com l’Armada, tenen en la Mare de Déu del Carme la seva patrona. Una lleugera brisa ha ajudat a suportar la forta calor que en aquella hora feia a la ciutat de Tarragona.

Finalitzada la missa, representants dels diversos estaments de la ciutat presents han participat en una recepció oficial organitzada per la Comandància Naval de Tarragona.

El barri del Serrallo, que en els darrers dies ha celebrat la festivitat de la Mare de Déu del Carme, ha viscut amb intensitat totes les activitats programades, com la processó marítima que ha tingut lloc aquesta tarda i que ha estat seguida per centenars de persones, tant del barri mariner com vingudes d’altres punts de la ciutat, que des de fa segles veneren la patrona dels homes de la mar.

tracking