Diari Més

L'oposició presentarà una moció per revitalitzar els carrers del barri del centre

Demanaran que es facin diverses actuacions urgents el 2018, així com que es dugui a terme la redacció d'execució d'un pla integral el 2019-2020

Els jardins del Banc d'Espanya de Tarragona, que s'han reobert a la ciutadania.

fons, ajuda, Francesc Roca, jardí, Ajuntament de Tarragona, edifici, FEDER, Banc d'Espanya, rehabilitacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de grups de l'oposició a l’Ajuntament de Tarragona -PDeCAT, CUP, Ciutadans i ERC-MES-MC-, presentaran un moció en el plenari de divendres, 20 de juliol, per tal de revitalitzar els carrers del barri del centre i evitar-ne la degradació. Aquesta moció es farà a proposta dels veïns i veïnes del Centre, ja que l’associació de veïns d’aquesta zona va fer un anàlisi, propostes i mesures que proposaven que s’emmarquessin dins un Pla Ingregral de Recuperació del Centre. La moció inclou la demanda de diverses actuacions urgents a dur a terme aquest 2018, a més de la redacció d’un pla integral el 2019-2020.

La moció demana que, durant aquest any, es duguin a terme una sèrie d’actuacions amb caràcter urgent. Així, demanen que es posin papereres als laterals del mercat, que s'executin les obres de millora de la Plaça Corsini, que s'instal·lin nous parcs infantils, que es limiti la proliferació de terrasses, que s'aprofitin espais públics de titularitat municipal actualment en desús obrint-los a la ciutadania, que es facin netejar els locals comercials buits, que es controli el soroll de la clientela dels bars i que es faci un seguiment de la neteja de la via pública.

Per altra banda, els veïns demanen que pel període de 2019 a 2020 es faci la redacció execució d’un pla integral per recuperar i revitalitzar la zona Centre de Tarragona. Indiquen diversos punts a incloure com dotar d’equipaments municipals al barri amb la proposta que es destini el Banc d’Espanya a fer el gran centre cultural i social de Tarragona; reformar l’entorn urbà, amb més places, zones per a vianants i parcs infantils; fer un centre més verd, creant noves zones enjardinades i recuperant per a la ciutadania espais desaprofitats; afavorir el reciclatge urbà amb ajuts a la rehabilitació d’habitatges buits o envellits; evitar el monocultiu de bars i terrasses i generar espais per a horts comunitaris i tenir una ciutat més neta.

També apunten que caldria fer un pla d’ajut i recuperació al petit comerç i crear zones verdes d’aparcament per a residents en la zona centre.

Aquesta moció es presentarà en el proper ple a l’Ajuntament de Tarragona, el qual tindrà lloc el proper divendres 20 de juliol.

tracking