Diari Més

Religió

Els pares Carmelites recuperen la processó del Carme a la Rambla

Prop de 400 persones van formar part del seguici que va arribar a Roger de Llúria, on es va procedir a beneir aigua

La processó va discórrer per la coca central de la Rambla Nova, fins a arribar al monument dedicat a Roger de Llúria.

Els pares Carmelites recuperen la processó del Carme a la RamblaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer de l’Assalt i la Rambla Nova van viure ahir a la tarda una imatge que es va poder contemplar per darrera vegada fa tres dècades: la processó de la Mare de Déu del Carme, organitzada pels Carmelites Descalços. La comitiva religiosa va partir des de l’església del Carme, encapçalada pel portant d’una creu. Entre els participants es trobava el prior del convent dels Carmelites, Lean Jude Poulose, juntament amb altres frares que van convidar a la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió per acompanyar la imatge amb confrares. El seguici va comptar també amb la col·laboració de la Banda Triomfal.

Prop de 400 persones van participar en la processó, portant petites espelmes i formant dues fileres que va ocupar la conca central de la Rambla Nova. La comitiva religiosa va sorprendre turistes i tarragonins que en aquells moments –entre les 20 i les 21.30 hores– es trobaven al principal passeig de la ciutat.

El president de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, Francesc Ferrer, va mostrar la seva satisfacció per «poder contribuir» a la recuperació de la processó de la patrona de les persones vinculades al mar. Després de recórrer un tram de la Rambla Nova, la comitiva es va dirigir cap al monument de Roger de Llúria. La imatge de la mare de Déu, precisament mirant al mar, va presidir la benedicció de les aigües i una pregària.

Un dels carmelites de Tarragona ajuda a la parròquia de Sant Joan i un altre a la de Santa Clara, que depén d’aquesta, on té la seu la Germandat. El seu president va dir que ha estat per aquest motiu que «hem col·laborat en l’organització de la processó». Un total de dotze persones, quatre en cada canvi, van ser els portants de la imatge suportada en una petita peanya. Cal recordar que els Carmelites van arribar a Tarragona el 1597 i el 1889 van obrir el primer convent català després de la restauració.

tracking