Diari Més

Infraestructures

Els càmpings volen que les obres del tercer fil es facin en temporada baixa

El sector demanarà la mediació del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, perquè es posin pantalles acústiques

El traçat ferroviari passa a molt pocs metres de distància de càmpings com Las Palmeras.

Els càmpings volen que les obres del tercer fil es facin en temporada baixaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i l’Ebre demanarà la mediació del nou subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté, per aconseguir minimitzar els efectes de la construcció del tercer fil al traçat ferroviari del litoral. Aquesta associació, que no va obtenir un resultat satisfactori a les seves demandes plantejades en un recurs davant del Tribunal Suprem, accepta la construcció del tercer fil, però tem que afecti de manera negativa al seu sector, a causa de la proximitat de molts càmpings a un traçat ferroviari que veurà augmentada la circulació, sobretot de trens de mercaderies.

El president de l’associació, Joan Antón, va manifestar ahir a aquesta redacció que l’entitat proposa la instal·lació de pantalles acústiques en molts indrets del recorregut ferroviari i que les obres no es facin entre els mesos de juny i setembre en els sectors afectats per la presència de càmpings. «Volem que l’impacte sigui el menor possible, ja que ens trobem en una zona vacacional i, també on hi ha molta segona residència on hi viu un elevat nombre de persones», va dir Antón. El president de l’associació també va expressar el seu desig que el tercer fil «sigui realment provisional, perquè els informes diuen que la seva saturació serà imminent». Antón considera que s’ha de continuar treballant per què l’ample internacional passi «per la línia de l’interior, on l’afectació seria menor», o «es faci una via en paral·lel a la de l’AVE». Antón va remarcar que «encara no s’han fet els estudis».

El president dels càmpings va afegir que «encara no sabem l’impacte que tindrà el tercer fil en els nostres establiments, però si sabem que augmentarà el nombre de trens que hi passaran i que s’incrementarà molt el de mercaderies».

Per la seva banda, el vicepresident de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i l’Ebre, Marc Francesch, va remarcar que «no estem en contra del tercer fil i sí a favor de l’aplicació de mesures compensatòries, perquè el que és segur és que generarà més tràfic ferroviàri i, per tant, més molèsties» en termes generals.

Nova licitació

Per altra banda, cal destacar que el darrer Consell de Ministres, celebrat el passat divendres, va autoritzar al Ministeri de Foment a licitar, a través d’Adif, l’adquisició de materials per a l’execució de les obres d’implantació de l’ample internacional al seu pas per Catalunya. El contracte, que es licitarà per import de 14.976.734 euros (IVA inclòs) i està dividit en dos lots, comprèn el subministrament i transport de carril per a la seva instal·lació en els trams Castellbisbal-Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vila-seca. Aquesta actuació s’emmarca en les obres d’implantació de l’ample internacional a la xarxa ferroviària convencional existent en el trajecte Castellbisbal-Vila-seca.

tracking