Diari Més

El barri mariner viu amb intensitat la processó de la seva patrona

La imatge ha estat escortada per dotze barques de pesca per aigües interior del port tarragoní

Centenars de persones van participar en els actes vinculats a la Processó Marítima dedicada a la Mare de Déu del Carme.

El barri mariner viu amb intensitat la processó de la seva patronaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Serrallo ha acomiadat les festes dedicades a la Mare de Déu del Carme amb la tradicional Processó Marítima, que ha estat seguida per centenars de persones. L’ambient de festa s'ha apoderat del Serrallo, de les terrasses dels bars del carrer Trafalgar i dels voltants de l’església de Sant Pere, tot i el vent calent que ha fet acte de presència.

Un dels moments més esperats ha estat quan la imatge de la Mare de Déu del Carme ha estat treta de l’església pels seus portadors, que han superat els nou esglaons de desnivell. Aquesta acció ha estat rebuda amb l’aplaudiment dels assistents. La imatge s'ha aturat uns instants damunt una catifa adornada amb motius referits a la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Després, la imatge ha estat acompanyada fins al moll per ser embarcada i navegar per aigües internes del port tarragoní.

Mentre s’esperava l’arribada de les dotze embarcacions que s'han fet a la mar, entre elles la Joan i Maria, que ha tingut el privilegi d’acollir la imatge de la verge, els bombers han fet acte de presència a causa d’un petit despreniment produït en un edifici situat just a tocar de l’església de Sant Pere. No ha passat d’un ensurt, però els bombers han hagut de repicar part de la façana i d’un balcó de la quarta planta de l’immoble.

Just els bombers han acabat la seva feina, quan les barques han tornat al moll amb la imatge de la verge. Ja a terra, l’esperava el seguici festiu, la Milícia Urbana de Tarragona i els Xiquets del Serrallo, que li han dedicat un pilar. Com a detall, la Joan i Maria portava, destacades, les banderes de Catalunya, de Tarragona i del Nàstic.

Tambors i gralles

El so dels tambors i les gralles han cridat l’atenció de les persones que, poc després, han participat en la processó pels carrers del barri. Els portants, vestits amb la tradicional indumentària marinera i descalços, han dut la imatge de la verge rodejats de centenars de devots que, un any més, han complert amb la tradició i han participat en la processó.

La festa que el barri dedica a la patrona dels professionals del mar finalitzales 23 hores, coincidint amb l’acabament de la revetlla a l’antiga que es fa al Teatret del Serrallo i on intervindrà l’orquestra Shákata.

Les entitats del barri van viure amb devoció la festivitat de la patrona dels pescadors.

El barri mariner viu amb intensitat la processó de la seva patronaGerard Martí

Els bombers han acudit a causa d'un petit despreniment en un edifici a tocar de l'església de Sant Pere.

El barri mariner viu amb intensitat la processó de la seva patronaGerard Martí

tracking