Diari Més

Projectes

El Nàstic iniciarà la construcció de la Ciutat Esportiva la pròxima tardor

La SAE grana ha estat l’única empresa que ha presentat un projecte sotmès a concessió municipal per un període de 50 anys

La Ciutat Esportiva del Nàstic ocuparà l'aparcament provisional dels Jocs Mediterranis, a l'esquerra de la imatge, al costat del llac.

El Nàstic iniciarà la construcció de la Ciutat Esportiva la pròxima tardorGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La futura Ciutat Esportiva que el Nàstic construirà a l’Anella Mediterrània va superar ahir una fase gairebé decisiva, després que la Mesa que ha d’escollir la proposta presentada va obrir les pliques. El Club Gimnàstic de Tarragona SAE va ser l’única empresa que va concórrer amb un projecte. Ara, cal que la documentació presentada s’ajusti als requisits demandats per l’Ajuntament perquè l’entitat es converteixi en la concessionària i gestora de les instal·lacions que es construiran en un espai de 47.022 metres quadrats. La superfície que ocuparà la Ciutat Esportiva ha estat utilitzada com a aparcament de vehicles en la recent celebració dels Jocs Mediterranis, amb capacitat per a un total de 1.500 cotxes i 60 autobusos.

El gerent de la Societat Anònima Esportiva grana, Lluís Fàbregas, va informar ahir a aquesta redacció que les obres de construcció de la Ciutat Esportiva «s’iniciaran abans que acabi el 2018». El calendari apunta a la pròxima tardor. La primera fase consistirà en l’habilitació d’un camp d’entrenament destinat al futbol professional. Fàbregas va dir que l’equip de Segona A «necessita un camp d’entrenament de qualitat, ja que l’actual no és propi d’un club professional». A més, amb el nou rectangle de joc, de gespa natural, jugadors i equip tècnic no hauran d’anar a exercitar-se a altres camps de poblacions dels voltants de Tarragona, com ara succeïx de manera periòdica.

En una segona fase, que serà immediata, es procedirà a la construcció de tres camps de gespa artificial. Els seus destinataris seran els equips de formació, els jugadors de la base. Fàbregas va destacar que la Ciutat Esportiva «ens permetrà superar el nombre de jugadors, que ara és de 550 i, també, millorar les condicions d’entrenament». La futura infraestructura del club grana permetrà «fer un salt endavant», va subratllar el director de la SAE.

La tercera fase consistirà en la construcció de l’edifici, on el club albergarà diversos departaments com oficines, vestidors i gimnàs, entre altres dependències. Fàbregas va dir que una conseqüència del fet de disposar de la Ciutat Esportiva serà que l’entitat «podrà experimentar un important creixement» i posar-se a l’altura d’altres clubs de categoria professional, als quals es podrà equiparar en instal·lacions esportives. «Tant els jugadors professionals com els de la base s’entrenaran en les millors condicions».

Un altre avantatge serà que tots els equips de l’entitat faran la seva preparació en un mateix recinte. «Duplicarem la nostra capacitat, amb un total de quatre camps», va subratllar el director de la SAE.

Per altra banda, Fàbregas, qui no va avançar el pressupost que el Nàstic invertirà en la construcció de la Ciutat Esportiva, va apuntar que l’objectiu és presentar el projecte definitiu en un període màxim de dos mesos. La previsió és que l’equip professional pugui estrenar el nou camp d’entrenament en el decurs d’aquesta temporada.

El propietari de la finca és l’Ajuntament i la concessió de les instal·lacions que finançarà el Nàstic serà per espai de cinquanta anys. La SAE pagarà a l’Ajuntament un cànon anual de 85.082 euros. Una de les clàusules del concurs estableix que «si l’adjudicatari no obtingués un profit econòmic de l’ús privatiu objecte de conveni, no s’hauria de pagar el cànon». L’Ajuntament va treure a concurs la concessió el passat dia 24 de maig i les empreses tenien de temps presentar les seves ofertes fins al 5 de juliol.

Durant unes temporades, el Nàstic va entrenar en un camp que hi havia en l’actual Anella Mediterrània i que, abans, havia estat utilitzat pel Club Rugbi Tarragona. El camp estava localitzat entre el velòdrom i el Pavelló d’Esports Catalunya, aquest darrer l’edifici més emblemàtic dels Jocs Mediterranis.

tracking