Diari Més

Cultura

Les colles castelleres amplien de set a deu les exhibicions pels visitants

Enguany, tots els dimecres d’estiu hi haurà una actuació a la Catedral i, a més, per primer cop participarà una colla visitant, els Nois de la Torre

L'espectacular imatge que va deixar l'actuació de les quatre colles a l'interior del Circ romà.

Les colles castelleres amplien de set a deu les exhibicions pels visitantsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre colles castelleres de Tarragona realitzaran enguany, dins el marc del programa d’activitats Tarragona, ciutat de castells, un total de deu actuacions al voltant de la catedral de la ciutat. Són tres més que en l’edició anterior. «Les actuacions dels dimecres han tingut en les edicions anteriors una gran acollida de públic i ara hem aconseguit poder cobrir totes les setmanes de l’estiu», va explicar ahir la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, qui va anunciar també que, per primera vegada en les sis edicions del programa, hi haurà una colla del territori convidada. Així, els Nois de la Torre, de Torredembarra, s’exhibiran davant dels visitants el 22 d’agost.

Més turistes als assajos

Rodríguez va assegurar que des del Patronat Municipal de Turisme «s’ha reforçat el treball de promoció del producte que permet viure un assaig en primera persona i poder participar del fet casteller», de tal manera que els visitants puguin viure de la forma «més autèntica» els castells. El consistori ha disposat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que aglutina la totalitat de les activitats que es realitzaran.

«N’havíem sentit a parlar»

Els castellers dels Xiquets, la Jove, el Serrallo i Sant Pere i Sant Pau van aixecar ahir a la tarda respectius pilars a fi de mostrar als visitants un primer tast del que podran veure tots els dimecres d’estiu. En un principi ho havien de realitzar a les portes del Circ romà, però a causa de la fina pluja, van optar per traslladar l’exhibició a l’interior del monument mil·lenari. Els turistes que en aquells moments es trobaven dins, van quedar bocabadats en veure’ls emergir. «N’havíem sentit a parlar, ho havíem vist per la televisió i ara els tenim aquí davant. És molt curiós», exposava la francesa Caroline, acompanyada pel Yoan i el Gines. Els seus nens petits no apartaven la mirada de les enxanetes. El Cedric i la Vicky, també procedents de França, gravaven amb el mòbil el moment. «És impressionant», van comentar.

tracking