Diari Més

Barris

Els veïns de Vileta de Mar demanen més neteja i que se'ls tingui «en compte»

Els serveis municipals «passen cada deu o quinze dies» i l’illa de contenidors del carrer Josep Ras està «rodejada de brossa de tot tipus»

Una veïna de Vileta de Mar mostra les restes d'un coet que, segons va dir, porta setmanes al carrer.

Els veïns de Vileta de Mar demanen més neteja i que se'ls tingui «en compte»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Vileta de Mart estan insatisfets amb el servei de neteja de l’Ajuntament. Les seves peticions, presentades davant l’OMAC, «no obtenen cap resultat», va dir una veïna que va preferir no identificar-se. No succeeix el mateix amb la Guàrdia Urbana, que després de denunciar la proliferació de robatoris en habitatges des del passat desembre, «passen sovint pels nostres carrers, amb la qual cosa la situació s’ha calmat i els estem molt agraïts».

La veïna que va fer de portaveu del col·lectiu de residents va explicar a aquesta redacció que el passat mes de maig «vam presentar una queixa a l’OMAC per la poca neteja que es fa» a Vileta de Mar. El primer resultat va ser positiu, «ja que aquella setmana van passar a netejar dos dies, fet que ens va sorprendre», però la realitat que denuncien va tornar-se a imposar. Segons va dir «netegen cada deu o quinze dies». «Ara –va afegir– fa tres setmanes de l’última vegada que van venir a netejar». De fet, la veïna va mostrar restes d’un coet «de Sant Joan».

Els veïns de Vileta de Mar se senten discriminats en relació als de zones pròximes. «El vehicle que rega i escombra el veiem sovint a la Via Augusta i a la Vall de l’Arrabassada, cosa que no succeeix igual en els nostres carrers quan paguem el mateix per aquest servei».

Els veïns també es mostren queixosos de l’estat de l’illa de contenidors que han d’utilitzar, localitzada al carrer Josep Ras, que enllaça la Via Augusta amb la platja de l’Arrabassada. També reclamen que s’intervingui en unes escales que hi ha en el jardinet localitzat en aquest carrer. «No està ben allisat i algunes persones han caigut o han estat a punt de fer-ho», va dir.

Ratxa de robatoris

Habitatges de Vileta de Mar han estat objecte de robatori en els darrers mesos. L’últim va ser un dia abans de la festivitat de Sant Joan. «Des del passat desembre, s’han produït sis robatoris, com a mínim, i dos intents d’accedir a l’interior d’habitatges que van ser frustrats pels seus propietaris», va dir la veïna. Els residents van recollir signatures que van entregar davant l’OMAC, demanant més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana. En aquesta oportunitat, la reacció «sí va ser positiva, ja que agents de la Guàrdia Urbana passen sovint a inspeccionar la zona, per la qual cosa els hi donem les gràcies».

Segons va apuntar aquesta veïna que va fer les funcions de portaveu, «la Guàrdia Urbana ve amb freqüència i, fins i tot, per Sant Joan van detenir persones que havien entrat a l’interior d’un dels xalets del barri». «Ara, la gent que vivim a Vileta de Mar està més tranquil·la», va subratllar.

Els residents demanen més presència del servei de neteja.

Els veïns de Vileta de Mar demanen més neteja i que se'ls tingui «en compte»Gerard Martí

tracking