Diari Més

Medi Ambient

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre Garrofers

L’espai que és utilitzat com abocador està flanquejat per l’accés a l’autovia i un tram del Camí de l’Àngel, tot just al darrer de l’avinguda de Catalunya

Restes del que queda d'una butaca, a pocs metres de material de tot tipus abandonat a terra.

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre GarrofersCG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència d’abocadors il·legals al terme municipal de Tarragona és un fenomen força habitual. No ho és tant que alguns es trobin localitzats a pocs metres de distància de zones habitades. Aquest és el cas de l’abocador que es troba en una finca que presenta un aspecte d’abandó, a la que es pot accedir a peu des de l’accés a l’autovia AP-7 –on antigament finalitzava el cinturó de circumval·lació i on hi havia la coneguda com a corba de la mort– i un tram del Camí de l’Àngel.

El cúmul de deixalles es troba a molt pocs metres de distància d’edificis als quals s’hi accedeix des de l’avinguda Catalunya, a la zona d’incidència de la rotonda dels Quatre Garrofers. En aquest espai també hi ha un pont per a vianants que permet superar l’AP-7 i que enllaça l’avinguda de Catalunya amb el carrer Josep Maria Casas de Müller, a la zona coneguda com a Tarragona 2.

L’abocador, molt dispers, conté tot tipus de residus, des d’un matalàs a una butaca, un neumàtic i gran quantitat de plàstics. Segons va explicar un lector de Diari Més, l’acumulació de deixalles no és nova. De fet, va més d’un any, el mes de maig del 2017, ja va fer la gravació d’un vídeo que va publicar a Twitter. A més, el passat mes de febrer va realitzar un reportatge fotogràfic. Ahir, dimarts, aquesta redacció va comprovar sobre el terreny que l’abocador segueix al seu lloc.

Entre les moltes deixalles acumulades, parcialment amagades per la massa forestal que conté l’espai, fins i tot hi ha restes en forma de paper, que han esdevingut una massa compacta com a conseqüència dels efectes que han exercit l’aigua de pluja i el sol. El seu origen és, quasi amb tota seguretat, una tanca publicitària que hi ha a la zona, la base de la qual ofereix un aspecte d’oxidació avançada i que pot suposar un perill per a les persones que caminin per la zona.

De les restes, sobresurt també la presència d’una mena de teulada lligada a dos troncs de pi, que probablement van aixoplugar un sensesostre. Part de l’estructura és a terra, però encara es conserva un sector de l’improvisat rafal.

L’acumulació de deixalles i el creixement d’abocadors il·legals és una constant al terme municipal de Tarragona. Entorns com els camins que voregen el Francolí, el camí del Llorito o el de la Budellera són algunes mostres del comportament incívic de ciutadans que acumulen deixalles en espais naturals. Almenys, en el cas de l’abocador dels Quatre Garrofers, no es tracta d’un lloc de pas i sí d’un recinte més aviat intransitat.

Un matalàs abandonat, junt amb altres residus.

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre GarrofersCG

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre Garrofers.

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre GarrofersCG

Residuos de todo tipo se acumulan al lado de los Quatre Garrofers.

Residus de tota mena s'acumulen al costat dels Quatre GarrofersCG

tracking