Diari Més

Iniciativa ciutadana

Recollida de signatures contra la construcció del tercer fil a Tarragona

La iniciativa, mitjançant ‘change.org’, recull més de 2.500 firmes en les primeres hores

Imatge de l'estació de trens de Tarragona, per on continuarien passant els trens de mercaderies.

Recollida de signatures contra la construcció del tercer fil a TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mitjançant la plataforma change.org s’ha iniciat una recollida de signatures per demanar la cancel·lació del projecte de construcció del tercer fil al seu pas per la ciutat de Tarragona i el litoral marítim. A primera hora de la tarda d’ahir ja s’havien superat les 2.500 firmes, de les 5.000 que calen per poder remetre la petició a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i a altres administracions.

Els promotors de la iniciativa van manifestar ahir que «els polítics tornen a la càrrega i tenen decidit instal·lar el tercer carril, utilitzant l’actual traçat que passa per la façana marítima de Tarragona, la qual cosa implicaria multiplicar el tràfic ferroviari per la nostra costa i posaria en perill les nostres vides a causa de la circulació de mercaderies perilloses per la ciutat i davant de les nostres cases». Les persones que hi donen suport accepten l’argument que «és xocant que mentre que el tràfic de passatgers s’està desviant des de la ciutat a l’estació del Camp de Tarragona, el tràfic de mercaderies, a més d’augmentar, seguirà passant per la ciutat». Es pregunten «on està la promesa dels nostres alcaldes de recuperar la façana marítima de Tarragona?». «Està demostrat que la via de tres carrils que es vol instal·lar és molt més cara, tant en la seva construcció com en el seu manteniment en comparació a una nova via amb ample europeu fix», afegeixen.

Els signants recorden que «són molts els experts que desaconsellen la instal·lació del tercer carril. Un comitè de tècnics creat després de l’accident de l’Alvia a Santiago adverteix que aquest tipus de solució és recomanable per a curta distància o solucions a curt i mitjà termini».

Per altra banda, els promotors remarquen que «existeixen estudis que plantegen un traçat alternatiu per la línia Reus-Roda, amb menys impacte negatiu i molt més benefici econòmic, que desviaria el tràfic de mercaderies perilloses fora de la ciutat de Tarragona i de les seves platges». Més endavant, aquest col·lectiu subratlla que «l’excusa del Govern, que parla de la impossibilitat d’utilitzar aquest traçat perquè l’estudi retardaria el corredor cinc anys, ens és suficient». Per aquests motius, demanen als ciutadans que signin «aquesta petició perquè s’abandoni la idea del tercer carril i s’adopti l’alternativa més eficient per la línia Reus-Roda».

tracking