Diari Més

Successos

Empleats de Parc Central alerten dels robatoris de bosses i carteres

Asseguren que els carteristes busquen sobretot als estrangers i lamenten que les seves botigues pateixin robatoris «cada dia»

Imatge d'arxiu de l'any passat, on dos agents dels Mossos patrullen dins el centre comercial tarragoní.

Empleats de Parc Central alerten dels robatoris de bosses i carteresCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos empleats que treballen en botigues de Parc Central asseguren a aquest diari que els robatoris de bosses i carteres s’han incrementat al centre comercial, en les darreres setmanes. «Sempre hi ha algun carterista, però creixen els robatoris quan vénen els turistes estrangers», explica una venedora d’una botiga de la planta baixa. La noia indica que, habitualment, els delinqüents opten per sostreure carteres «a grups d’estrangers». El motiu pel qual els lladres trien visitants forans, més que del territori, radica en el fet que els primers «acostumen a venir molt despreocupats», apunta un altre empleat que treballa en un establiment de la planta inferior. «Jo veig que fan el que volen amb ells, no passa el mateix amb la gent d’aquí, que ja va més pendent d’evitar que li prenguin les coses».

De fet, ahir mateix els Mossos d’Esquadra es van personar al Parc Central als volts de l’una del migdia, després que una dona denunciés el robatori del seu moneder a la zona de la plaça central, on hi ha diversos establiments de restauració. No és l’únic cas recent que aquest diari ha pogut confirmar. La darrera setmana, una dona de nacionalitat russa que havia deixat la bossa de mà en un seient, mentre es provava un parell de sabates dins d’una botiga, va patir el furt de 200 euros que duia al moneder. «Quan veus a nois que van en grup, cal anar una mica en compte», subratlla una altra venedora de la planta baixa.

«Ens roben cada dia»

Els diferents empleats entrevistats que treballen a Parc Central coincideixen a destacar una altra problemàtica severa: els robatoris als establiments se succeeixen contínuament, cada dia. «Absolutament cada dia ens roben. Hem arribat a un punt que els que prenen coses ja saben, fins i tot, a quina hora hi ha menys vigilància a la botiga i aprofiten per entrar en grup. Uns intenten distreure’t mentre els altres intenten prendre coses», explica impotent una noia que treballa en un dels grans establiments del centre comercial.

«Només cal que et quedis dues o tres hores davant la porta del Primark i veuràs com segur que, a almenys dues o tres persones, les pararan perquè seguretat ha detectat que han robat alguna cosa», desvela el treballador de la planta inferior. «Habitualment quan els enxampen, els guàrdies de seguretat els hi fan pagar el que els hi troben i ja està, però, si comença a haver-hi crits, insults i la situació se’n va de mare, criden ràpidament als Mossos d’Esquadra», afegeix el venedor. De fet, la setmana passada els membres de seguretat privada van enxampar a un grup de joves robant dins del Primark i, davant el comportament dels delinqüents, a fi de normalitzar la situació, es va avisar als Mossos. Segons apunta una altra venedora de la planta baixa, les patrulles de la policia catalana es veuen obligades a intervenir al Parc Central amb molta freqüència: «Potser no cada dia, però m’atreviria a dir que un dia sí i l’altre no. És habitual veure’ls aquí». I els agents de seguretat privada fan el que poden: «Els companys de seguretat no donen a l’abast. En alguna ocasió ha passat que han vist a alguna noia amagar-se roba interior per prendre-la i, abans que arribin al lloc per exigir que ho pagui, ja s’ha ficat als emprovadors. Allí dins es posen les peces, i els de seguretat ja no poden fer res», desgrana una treballadora.

«Hem posat càmeres»

L’encarregada d’un altre establiment de la planta inferior també confirma que la seva botiga pateix petits furts «pràcticament cada dia». Farts de la situació, la seva empresa ha optat per instal·lar càmeres de seguretat, a fi que els autors quedin enregistrats. Autors, en plural, ja que la treballadora també apunta als grups nombrosos: «Sobretot ens roben els grups, on hi ha molts nois joves».

D’altra banda, alguns dels treballadors consultats apunten que la seguretat privada de cada establiment es manté coordinada en tot moment amb la vigilància del centre comercial, amb l’objectiu que, si una de les botigues ha patit un furt i no s’ha pogut intervenir a temps, quan els autors del robatori entrin a una altra per repetir el procediment, puguin ser enxampats a temps.

tracking