Diari Més

Territori avança calendari per poder construir al voltant del Nou Estadi

Està prevista l’edificació de més de 500 habitatges en una zona intermitja entre el projecte urbanístic de la Budellera i la Vall de l’Arrabassada

Espai afectat pel projecte urbanístic que inclou terrenys pertanyents al Club Gimnàstic.

Territori avança calendari per poder construir al voltant del Nou EstadiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de més de 500 habitatges al voltant del Nou Estadi i en part de terrenys propietat del Club Gimnàstic, ha rebut l’autorització de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona per avançar els terminis de l’inici del projecte. La superfície bruta que ocuparà aquesta intervenció urbanística és de 124.200 metres quadrats. En total, es construiran un màxim de 60 habitatges per hectàrea fins a completar els 520 que inclou el PMU 34. El gruix dels edificis estaran ubicats entre la rotonda de la Via Augusta, les instal·lacions de la ITV i terrenys del Club Gimnàstic, entre els quals es troba el camp de futbol que ocupa l’espai que antigament va albergar la pista d’atletisme.

El Nàstic és el propietari del 45% de la superfície afectada, l’Ajuntament d’un percentatge idèntic, mentre que el 10% restant pertany a altres propietaris. L’àrea que serà urbanitzada no inclou el Nou Estadi. El mes de març de l’any passat, el president del club, Josep Maria Andreu, va avançar que una part dels ingressos que obtingui el Nàstic per aquesta operació immobiliària es destinaria a la construcció de la Ciutat Esportiva a Campclar, en un extrem de l’Anella Mediterrània.

Partida de la Budellera

La zona afectada configura un espai intermedi entre l’actual barri de la Vall de l’Arrabassada, al qual donarà continuïtat, i el futur projecte constructiu de la Budellera que ha topat amb l’oposició d’amplis sectors ciutadans, organitzacions veïnals i entitats ecologistes. En els darrers mesos, aquests col·lectius han celebrat diverses accions de protesta, com caminades i una cadena humana que va unir la plaça de la Font amb el Pla de la Seu. Consideren que el projecte suposa construir un nou barri i afectarà negativament a un pulmó verd de Tarragona.

La Comissió ha informat de manera favorable la modificació puntuals dels objectius i l’agenda econòmica del POUM, que ara haurà d’aprovar el conseller de Territori i Sostenibilitat. Aquest canvi, impulsat per l’Ajuntament, «facilitarà el primer dels nous desenvolupaments previstos a llevant del municipi», ha informat la Generalitat. Amb aquesta mesura, «s’avança l’execució del sector Gimnàstic–Arrabassada al primer sexenni d’aplicació del POUM, quan es preveia fer-ho durant el segon sexenni», va afegir.

Més endavant, la Comissió recorda que «el sector Gimnàstic–Arrabassada ha de ser el lligam que asseguri la continuïtat entre el sector de la Vall de l’Arrabassada i el futur desenvolupament de la Budellera». En aquest context, remarca que «atès que aquest darrer ja es troba en tramitació, era convenient avançar l’execució del Gimnàstic–Arrabassada per assegurar aquesta continuïtat urbanística». «D’altra banda –afegeix– s’aprofita per reconèixer les instal·lacions existents del Club Gimnàstic en el seu emplaçament actual».

El projecte d’urbanització incorpora, a més de la construcció dels 520 habitatges, la possibilitat d’obrir establiments hotelers, comercials, de restauració, d’oci o recreatius musicals, entre d’altres. També, una superfície comercial de distribució, bàsicament, d’aliments.

tracking