Diari Més

Universitat

La nova rectora de URV presenta el seu equip amb el repte de millorar el finançament

La consellera Chacón insta a treballar pel Pacte Nacional per a la Universitat i Recerca i per reduir les taxes

La rectora de la URV, Maria José Figueras; la consellera d'Empresa, Maria Àngels Chacón i del nou secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau a l'entrada del Campus Catalunya

La nova rectora de URV presenta el seu equip amb el repte de millorar el finançamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras, ha presentat el seu equip amb el repte de millorar el finançament de la institució.

La catedràtica en Microbiologia i primera dona a dirigir la URV ha donat a conèixer al seu equip en un acte presidit per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Maria Àngels Chacón.

En el transcurs de l'acte, la consellera i la rectora han signat el document acreditatiu del seu nomenament i ella ha lliurat la medalla acreditativa als membres de l'equip rectoral.

La rectora encara el mandat amb el repte de millorar el finançament amb la finalitat d'abaratir les taxes de la matrícula i també executar equipaments com la nova Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia.

En declaracions als mitjans, Chacón, acompanyada de Xavier Grau, exrector de la URV i actual secretari d'Universitats i Investigació, s'ha mostrat satisfeta d'un «sistema universitari plural i divers».

També ha reivindicat «el primer Pacte Nacional per a la Universitat», que ha de servir «no per posar pegats», sinó «per "reformular"» els estudis superiors.

Chacón ha assegurat que traslladaran la proposta de «nou pacte de finançament» aviat al vicepresident econòmic, Pere Aragonès, i ha recordat que ja es va proposar «al Parlament una reducció progressiva de taxes».

La titular d'Universitats també ha lamentat les «restriccions pressupostàries» obligades per «gestionar un endeutament de la Generalitat».

Del nou organigrama presentat oficialment avui, destaca la creació del vicerectorat d'Economia, que dirigirà el professor d'Economia Jordi Sardà.

tracking