Diari Més

Anella Mediterrània

Els primers usuaris neden a la piscina on va triomfar Belmonte

L’escenari que va viure les proves de natació dels Jocs Mediterranis va obrir dilluns les portes al públic en general

Un nedador es llença a la piscina, ja sense la grada mòbil que hi va haver durant els Jocs i que permet veure, al fons, Campclar.

Els primers usuaris neden a la piscina on va triomfar BelmonteGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No pretenien emular els triomfs aconseguits per Mireia Belmonte als Jocs Mediterrani i sí aprofitar una de les instal·lacions més emblemàtiques que ha deixat per al conjunt de la ciutat l’esdeveniment esportiu que va finalitzar el passat 1 de juliol. Transcorreguda una setmana de la clausura, dilluns la piscina de 50 metres, al complex poliesportiu de Campclar, va rebre els primers nedadors aficionats.

Els usuaris consultats per aquesta redacció van destacar la qualitat de la piscina i van reconèixer que «és un honor» nedar en un escenari dels Jocs on van competir esportistes de la talla de la badalonina Mireia Belmonte. Un aspecte els va sorprendre de manera especial, ja que la grada provisional destinada als espectadors ja ha estat desmuntada, per la qual cosa des de la piscina s’albiren blocs d’habitatges del barri de Campclar, cosa que no succeïa durant els Jocs.

Pablo Vicente, de Torreforta, i Miguel Bermúdez, de Bonavista, van nedar en carrers continus. Pablo, menys aficionat a la natació que Miguel, portava fets mil metres quan va atendre a Diari Més, mentre que el seu amic ja en portava 2.600 metres. «No sóc massa aficionat, però és bo poder disposar d’una piscina de 50 metres que, a més, donarà vida als barris de Ponent». Pablo va coincidir amb Miguel a dir que «és un honor nedar on fa només uns dies competien esportistes com Mireia Belmonte». Miguel va dir que visitarà amb freqüència la piscina dels Jocs.

Nieve García, de la Granja, va manifestar que la piscina «és una passada» i va afegir que «és molt còmoda, l’aigua no està massa clorada i és perfecta». Nieve havia fet 34 llargs quan va tornar a l’aigua després d’oferir la seva opinió. Fa uns anys va practicar la natació, esport que va recuperar fa un any «per recomanació del metge». Nieve va aprofitar el primer dia d’obertura al públic, tot i que la seva primera intenció era «anar a la platja».

Un usuari que va preferir mantenir l’anonimat va dir que «ja tocava que Tarragona tingués una piscina de 50 metres i, per a mi, és un luxe poder gaudir-la». Va deixar a l’aire la pregunta de si «estarà coberta a l’hivern». Per altra banda, aquest usuari que resideix al centre de Tarragona va remarcar que «és un orgull nedar aquí i vindré sovint».

dilluns, primer dia en què els tarragonins van poder fer ús de la piscina dels Jocs, l’afluència de nedadors no va ser elevada, però en la mesura que passin els dies i es conegui que ja la pot utilitzar tothom, segur que en nombre creixerà de manera considerable. Com van dir les persones consultades per aquesta redacció, «tenir una piscina de 50 metres al nostre abast és tot un luxe». La piscina s’ha convertit en una de les joies del Patronat Municipal d’Esports.

tracking