Diari Més

Domini Públic

Quatre quioscs en estat d'abandó seran enderrocats a inicis d'agost

Localitzats a Rambla Nova, Cronista Sessé i Marqués de Montoliu, fa anys que estan tancats

Aspecte que ofereix actualment el quiosc que hi ha a Cronista Sessé i que ha d'anar a terra.

Quatre quioscs en estat d'abandó seran enderrocats a inicis d'agostCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre quioscs de venda de productes de premsa, majoritàriament, que de fa anys presenten un lamentable estat de conservació, passaran a millor vida a inicis del mes d’agost, amb la qual cosa la via pública on estan enclavats guanyarà un espai per als vianants: Rambla Nova, Cronista Sessé i Marqués de Montoliu. L’últim intent de l’Ajuntament de reobrir-los va ser el 2014, però cap persona o empresa es va interessar pel concurs públic que es va dur a terme.

El regidor d’Ocupació del Domini Públic, Josep Acero ha manifestat a aquesta redacció que la demolició dels punts de venda citats s’iniciarà, com a molt tard, «la primera setmana d’agost». Acero, va apuntar que «ja he firmat l’ordre per iniciar les tasques per desmuntar els quatre quioscs».

La intenció inicial de l’Ajuntament era procedir a l’enderroc a finals de l’any passat o primeres setmanes del passat mes de gener, però no ha estat possible a causa de problemes «que han sorgit amb el cablejat elèctric». Ara, la nova cita és per d’aquí a unes setmanes quan, si tot segueix segons el calendari previst, els quatre quioscs passaran a ser història.

Els quioscs que seran objectiu de les màquines de demolició estan ubicades, concretament, davant dels números 115 i 105 de la Rambla Nova, a Cronista Sessé (plaça Anselm Clavé) i a la cruïlla de Marqués de Montoliu amb Sant Antoni Maria Claret. En el seu moment, Acero ja va declarar que «es troben en molt mal estat i amb les persianes completament plenes de pintades». En alguns, la base presenta un avançat estat de deteriorament i parts metàl·liques rovellades.

L’Ajuntament va intentar diverses vegades recuperar l’activitat dels quioscos mitjançant concursos públics, però el resultat va ser negatiu. Alguns fa molts anys que romanen tancats i el seu estat de conservació és precari i, a més, ocupen de manera innecessària part de l’espai públic. Avui dia, només suposen un obstacle per als vianants i la imatge que ofereixen és força negativa. De fet, ja el passat Nadal el regidor Acero no descartava fer extensiva la política d’enderroc a altres quioscs de la ciutat que també estan buits i inactius des de fa força temps, i tot fa pensar que seguiran en aquesta situació en el futur.

Uns dels que suposen un major obstacle és el de Cronista Sessé, que ocupa un extrem de la plaça urbanitzada que hi ha entre aquest carrer i Rovira i Virgili.

tracking