Diari Més

Concurs Internacional de Focs

Poleggi trenca amb deu anys de sequera de victòria estrangera

Mediterráneo, segona, dispararà a Granollers, i Tomàs, tercera, ha estat la guanyadora en la votació emesa pel públic

Un dels focs q

La pirotècnia Poleggi guanya el Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de TarragonaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pirotècnia italiana Poleggi va trencar una ratxa de deu anys sense victòria d’una empresa de fora de l’Estat al Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona. Poleggi va aconseguir el primer lloc de la classificació amb 1.538 punts, seguida de Mediterráneo (1.382), Tomàs (1.345) i Xaraiva ((1.316). Poleggi dispararà el castell de Santa Tecla, entre altres intervencions a Tarragona els pròxims dotze mesos, i Mediterráneo, com a primera pirotècnia de l’Estat a la classificació final, es va endur el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs que es dispararà en la ciutat vallesana.

Poleggi, empresa del poble de Canepina, de poc més de 3.000 habitants, i localitzada a la província de Viterbo (Lazio), és una de les pirotècnies més longeves que han disparat al concurs de Tarragona. Nascuda l’any 1850, ara el seu objectiu és ampliar el seu mercat en l’àmbit internacional i el primer pas ha estat donar-se a conèixer a l’Estat. Lorena Stacco i Ángelo Poleggi, representants de la centenària pirotècnia italiana, van manifestar que «guanyar a Tarragona és molt important per a nosaltres, ja que a Espanya ens comencen a descobrir». L’any passat van participar al concurs de Sant Sebastià i el pròxim any ho farà al de Bilbao». «Necessitàvem una victòria en un concurs tan important com el de Tarragona perquè ens pot obrir les portes a participar en els de Mont-real i Mònaco».

Pel que fa a l’escenari de la Punta del Miracle, Ángelo Poleggi va dir que «és magnífic i et permet fer focs aquàtics», mentre que Lorena Stacco va remarcar que «s’està tan a prop de la gent que sembla que estigui veient una pel·lícula en el moment que fem el castell».

Tomàs, el premi del públic

En l’edició d’enguany, el guanyador decidit pel jurat format per dotze persones no ha estat el mateix que ha aportat la votació popular, quan el més normal en els darrers anys és que els vots d’uns i altres coincideixin. La Pirotècnia Tomàs, de Benicarló, ha estat la que més ha agradat al públic que ha participat en les votacions. El seu representant, Josep Antoni Gregori Ruiz, va mostrar el seu agraïment als espectadors «per decidir que el nostre castell de focs va ser el millor».

Per la seva banda, la regidora de Patrimoni i Festes, Begoña Floria, va remarcar que «la diferència de punts entre les quatre participants ha estat molt estreta, la qual cosa vol dir que el concurs ha estat especialment igualat i d’un alt nivell molt remarcable». Les estimacions és que «prop de 60.000 persones el van seguir de manera presencial».

Antonio García, de la valenciana Pirotecnica Mediterráneo, va voler «agrair als qui han fet possible que una empresa tan jove com la nostra, de només quatre anys, hagi pogut disparar en una platja com la del Miracle i en un concurs com el de Tarragona, la qual cosa ens serveix per continuar aprenent».

Albert Solé, cap del Servei a la Persona de l’Ajuntament de Granollers, va felicitar la Pirotecnica Mediterráneo, que serà l’encarregada de disparar el castell de la Festa Major Blancs i Blaus, com a resultat del conveni de col·laboració que, des de fa anys, manté amb l’Ajuntament de Tarragona. Solé va recordar que «fa temps que fem un camí junts i que farà que ens tornarem a unir el 2021, amb motiu de la celebració del Campionat del Món d’Handbol femení».

Com a curiositat, cal dir que els dos representants de Poleggi, Lorena i Ángelo, portaven, reproduïda al revés de les seves samarretes blaves, la imatge del cartell del Concurs de Focs de Tarragona.

tracking