Diari Més

Transport públic

Cinc de les 20 pantalles de temps d'espera s'instal·laran aquest mes

Després de dos anys i mig de demora, Clear Channel situarà els nous indicadors en parades del centre i del barri de SPiSP

Una de les professionals de l'EMT, Ana Giné, que treballa en la implementació dels nous aparells.

Cinc de les 20 pantalles de temps d'espera s'instal·laran aquest mesJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc parades de l’EMT disposaran de pantalles informatives amb el temps d’espera que manca per l’arribada del bus, abans del mes d’agost. Clear Channel, l’empresa adjudicatària de l’explotació dels panells publicitaris a la ciutat i del manteniment de les parades de l’EMT, iniciarà les tasques d’instal·lació de forma «imminent», segons asseguren a Diari Més fonts de l’empresa de transport. Els cinc monitors se situaran a les parades de Pau Casals (L-6, L-8, L-11, L-12 i L-22); Hospital Joan XXII, en direcció al centre la ciutat (L-5, L-8, L-22, L-23 i L-54); Països Catalans, al davant del Campus Sescelades (L-41 i L-54) i a les dues marquesines de Parc Central situades a l’avinguda de Roma, en ambdós sentits (L-3, L-6, L-30, L-34, L-42 i L-54).

Els plafons informatius oferiran els minuts exactes que falten per a l’arribada del bus de cada una de les línies i, en cas que el vehicle encara no es trobi pròxim, mostraran l’hora prevista segons l’horari establert. Cada un d’aquests aparells portarà un mòdem GPRS amb una targeta SIM, que permetrà rebre la informació actualitzada des del centre de control de l’EMT, situat a l’estació d’autobusos.

El cost d’instal·lació i manteniment de cada un d’aquests sistemes d’informació ronda els 6.000 euros, segons el plec de condicions de la licitació que es va endur Clear Channel el setembre de 2015. Val a dir però, que l’Ajuntament requeria a l’adjudicatari instal·lar fins a 20 d’aquests panells electrònics, si bé, segons apunten fonts de l’EMT, els tècnics del consistori i de Clear Channel han tingut problemes per materialitzar, sobre el terreny, la proposta. «Hi ha hagut problemes de connexió amb l’enllumenat públic, no és tan senzill, ja que, si les pantalles informatives es connecten directament al corrent de l’enllumenat, únicament rebrien electricitat durant la nit», s’exposa des de l’EMT, qui ha instat, en repetides ocasions, a l’adjudicatari, a la col·locació de les 20 pantalles que requeria el contracte.

Dos anys i mig de retard

El consistori es va comprometre, en un principi, a iniciar la instal·lació dels plafons informatius el gener del 2016, si bé, el projecte finalment s’ha demorat dos anys i mig. Segons s’explica des de l’EMT, els tècnics municipals i de Clear Channel treballen en aquests moments en una solució tecnològica que resolgui la falta de subministrament elèctric durant el dia: «La mancança que es troben se solucionarà instal·lant unes bateries dins el sistema de les pantalles, que permeti emmagatzemar l’energia de l’enllumenat públic durant la nit, per poder funcionar al llarg del dia», s’apunta.

Encara no s’ha concretat ni la data ni la localització d’aquestes quinze pantalles restants, que com les cinc primeres, se situaran en parades de bus amb un elevat flux de viatgers.

En total, Clear Channel té estipulat per contracte realitzar una despesa que ronda els 120.000 euros en aquesta vintena de pantalles i d’altres 180.000 euros en 12 noves marquesines (algunes de les quals ja s’han anat instal·lant), en compensació pel lucre que obtindrà per la gestió de les campanyes publicitàries en els panells publicitaris individuals i en marquesines, distribuïts arreu de la ciutat.

Localització via GPS

Els tècnics de l’EMT realitzen, des de fa uns dies, diferents proves amb un equip idèntic al que hi haurà a les parades, a fi d’assegurar el correcte funcionament del sistema, un cop entri en servei. Segons s’apunta des de la companyia, la fiabilitat de la informació serà del tot acurada, ja que es tracta del mateix sistema de posicionament de busos, el SAE (Sistema d’Ajut a l’Explotació), que els responsables de trànsit de l’empresa utilitzen per gestionar la flota en temps real, a la sala de pantalles de l’EMT, a partir dels GPS i mòdems GPRS instal·lats als 65 busos de la flota.

Les cinc noves pantalles se sumen als dos monitors instal·lats anys enrere a les parades de Colom i l’Estació de Renfe.

tracking