Diari Més

Successos

Entren a robar en un altre pis del Parc Francolí escalant des dels baixos

Amb aquest nou assalt comès la nit de dissabte, els residents de la zona ja acumulen una vintena de robatoris en domicilis, en sis mesos

Vista general d'alguns blocs de pisos situats al carrer on ha succeït el darrer robatori.

Entren a robar en un altre pis del Parc Francolí escalant des dels baixosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creix la indignació entre els veïns de Parc Francolí per l’enèsim robatori en un domicili del barri. «Tenim un problema greu, des de Nadal ja portem al voltant de 20 robatoris, dels quals nosaltres tenim constància des de l’associació, però podrien haver estat més», explicava ahir la presidenta de l’associació de veïns, Roser Barrio. El darrer assalt es va produir la nit de dissabte, entre les deu i les dotze la nit a un dels blocs del carrer Jaume Vidal i Alcover, segons confirmen els Mossos d’Esquadra. Els lladres van accedir a un habitatge del primer pis escalant des d’una reixa alta, situada als baixos de l’edifici, a través «d’una petita obertura de la persiana», segons figura en l’atestat policial que van realitzar els agents.

La família del domicili va explicar als Mossos que «en tornar es van trobar les llums de les habitacions enceses» i que les diferents estances presentaven els calaixos i els armaris «oberts, amb tot tirat i tret del seu lloc». Els residents van apuntar a la patrulla de Mossos que es va presentar el pis, el robatori de joies i diners.

Reunió urgent amb la policia

La presidenta de l’Associació de veïns del Parc Francolí sol·licitarà immediatament una reunió amb els comandaments de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Urbana, a fi de reclamar una major vigilància policial al voltant dels edificis. Segons assegura a aquest diari «tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra només arriben fins a la rotonda vora la plaça de Francisco de Querol –que connecta amb l’Escola Tarragona i l’accés a Urgències de Joan XXIII– i no entra fins al final», exposa. I és que entre desembre i el present mes, l’entitat veïnal té constància d’una vintena de robatoris, un dels quals on els delinqüents van entrar, amb total impunitat, a plena llum del dia –als volts de les deu del matí–, fa un mes. De fet, a l’escala on aquest dissabte a la nit van entrar els lladres, ja s’havien produït altres dos robatoris aquest mateix any, segons l’associació.

«Qualsevol dia ens faran mal»

Un veí del barri que, durant la temporada estival acostuma a dormir amb les finestres obertes, es mostrava ahir molt preocupat pel que està succeint al Parc Francolí: «Al final acabarem bojos. No tots ens podem permetre posar l’aire condicionat i tenir-ho tot tancat i pagar per posar alarmes i càmeres», desenvolupava, tot ressenyant que es tracta d’una zona amb molt poca il·luminació, un fet que aprofiten els delinqüents. L’home arriba a assegurar que «ens vigilen per entrar-nos a robar i qualsevol dia ens faran mal i ens emportarem un esglai molt gran».

Per tal de saber com minimitzar el risc de robatoris durant l’etapa estival, quan moltes cases es queden buides, la presidenta de l’associació veïnal sol·licitarà aquesta setmana als Mossos que realitzin una sessió informativa al barri. A més, la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) també convocarà una reunió amb representants de les diverses entitats, a fi de tractar la problemàtica dels robatoris en llars, i fixar una posició conjunta en vers les autoritats municipals i la policia. Els veïns reclamen, bàsicament, més patrullatge per dissuadir als lladres.

tracking