Diari Més

Societat

En marxa la dotzena edició del Pilons Parade

Des del matí són moltes les persones que estan pintant un piló del carrer Comte

El carrer Comte s'ha omplert de petits i grans pintors

En marxa la dotzena edició del Pilons ParadeNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Balcó del Mediterrani, homenatges a Tony Urbano i Van Gogh són algunes de les pintures que s’estan plasmant als pilons del carrer Comte de Tarragona des de dos quarts d'onze del matí.

La Pilons Parade ja comença a ser una tradició i cada cop s’anima més gent a participar. Enguany ja és la dotzena edició d’aquesta pintada popular. Cadascú pot pintar el que vol sense cap tipus de restricció però prèviament ha de fer cua per poder tenir un dels pilons del carrer Comte.

Rècord de participació d’entitats

Segons els organitzadors de la pintada, normalment eren tres o quatre les entitats que demanaven poder tenir un piló però enguany han estat fins a dotze. L’associació de veïns del carrer Comte han reservat tres pilons per a entitats, per no deixar a la resta de gent sense pilons a pintar. L’elecció de les entitats ha anat en funció dels anys que complien i els afortunats han estat el Ball de Bastons de Tarragona, La Mulassa i l’AEiG Alverna, que enguany compleix 50 anys. Tot i això la resta d'entitats no s'han quedat sense piló perquè han fet cua per aconseguir-ne un. A banda de les ja comentades, també hi havia l'associació Tecletes, els Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona i, fins i tot, un restaurant d'aquell mateix carrer ha pintat el piló de davant del seu local.

A la tarda, les votacions

La festa no s’acabarà al migdia com cada any. A la tarda tothom qui vulgui podrà passejar pel carrer i votar el piló que més li agrada deixant la butlleta al costat de l’escenari. El que sumi més vots quedarà indultat i el següent any no es pintarà aquest piló guanyador.

tracking