Diari Més

Sanitat

Un Defensor del Pacient recomana fer-se la prova del VIH a clients d'iDental

Una pacient de Tarragona va explicar a aquesta redacció que va veure com dos odontòlegs intercanviaven material que utilitzaven sense esterilitzar-lo

Clínica d'iDental a President Macià, tancada als clients.

Una seixantena de clients presenten denúncies als Mossos contra iDentalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Defensor del Pacient de Múrcia ha recomanat als clients de les clíniques iDental que se sotmetin a les proves de la sida, hepatitis C i altres malalties infeccioses. La seva presidenta, Carmen Flores, va assegurar al rotatiu La Nueva España de Murcia que, el passat any, van tenir coneixement, a través de la denúncia d’un odontòleg, que aquests centres estaven reutilitzant el material per realitzar les neteges bucals als pacients sense sotmetre-ho al procediment habitual d’esterilització, «la qual cosa suposa un greu risc per a la salut».

A Tarragona, una de les pacients de la clínica que iDental tenia a la Rambla Francesc Macià va relatar a Diari Més que havia estat testimoni d’una situació com la relatada per Flores. La pacient va afirmar que va veure com un odontòleg li demanava material de treball a un altre que estava atenent un client i li va passar sense sotmetre’l a qualsevol tipus d’esterilització.

En el cas de Múrcia, el Defensor del Pacient va enviar un escrit alertant de la reutilització de material al fiscal general de l’Estat el setembre de 2017, document en el qual li demanaven que actués de forma urgent i que prengués mesurades «perquè el tema d’iDental ha arribat a una situació que ha posat en greu risc a tots els pacients que han passat per aquestes clíniques, milers de pacients als quals se’ls ha tractat sense esterilitzar el material», contenia el text.

A Múrcia, com també succeeix a Tarragona i en tot el territori de l’Estat espanyol, són centenars els afectats que estan denunciant i emprenent accions contra iDental en veure com tancaven les clíniques d’un dia a l’altre. Sense anar més lluny, el dimecres prop d’una quarantena de clients de Tarragona van mantenir una reunió amb una advocada del col·lectiu Legales sin Fronteras per saber com poden abordar la seva dramàtica situació.

Tornant a la petició que es fa des de Múrcia, Flores es va mostrar indignada i va explicar que, «malgrat els nostres advertiments i denúncies, la Fiscalia no ha fet res i, ara que ha saltat l’escàndol del frau d’aquestes clíniques, recordem aquella situació que ja vam denunciar l’any passat». A Tarragona, el portaveu dels afectats d’iDental ha declarat en diverses ocasions que lamenta la despreocupació de la majoria de partits polítics «per un cas que afecta milers de persones». El passat dimecres, va denunciar «la falta d’interès per part de Sanitat».

tracking