Diari Més

Formació

La Llançadora d'Ocupació té un índex d'inserció laboral d'aturats del 60%

Tres de les tretze persones que hi participen en els tallers que es fan ha Tarragona han trobat feina en els sectors de l’hostaleria i la logística

Cruz, Roca i García es van reunir amb participants en la Llançadora d'Ocupació ahir al matí.

La Llançadora d'Ocupació té un índex d'inserció laboral d'aturats del 60%Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai Tabacalera és el punt de reunió de tretze persones en situació d’atur que participen en la Llançadora d’Ocupació, una iniciativa que procura la inserció laboral que es fa per primera vegada a Tarragona i de la qual ja s’han beneficiat prop de 10.000 persones en el conjunt de l’Estat. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament, de la Fundació Telefònica Catalunya i de la Fundació Santa Maria la Real.

Joan Cruz, director de la Fundació Telefònica Catalunya va informar que el programa Llançadora d’Ocupació es va iniciar fa cinc anys i, en aquest temps, el 60 per cent dels participants han trobat feina. Cruz va explicar que el més important d’aquesta experiència és que «les persones que hi participen són de diferents edats, representen una població molt diversificada i, amb les seves aportacions, es complementen». Aquesta heterogeneïtat «els permet conèixer altres experiències que, segons ens han dit persones que han participat, els serveis per treure’s la por, saber qui són i què volen fer, ja que totes estan a l’atur o no han treballat mai».

Ana Laura Rizzo, tècnica de la Llançadera d’Ocupació, va dir que «treballem per crear oportunitats per trobar feina, treballant amb perfils molt diferents i l’objectiu de preparar les persones perquè sàpiguen en quin sector volen buscar-la». Rizzo va dir que les reunions a la seu de Tarragona Impulsa es fan tres dies a la setmana i són de cinc hores de durada. La tècnica va remarcar que «les persones que estiguin interessades poden ocupar les vacants que s’han creat pel fet que tres de les persones del grup han trobat feina, i poden contactar amb nosaltres a l’oficina de Tarragona Impulsa o mitjançant el web lanzaderasdeempelo.es».

El regidor d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, va dir, per la seva banda, que la Llaçadora d’Ocupació «està pensada perquè les persones puguin millorar la seva qualitat, posar en valor els seus coneixements per trobar feina i orientar-los». El regidor va afegir que també permet «millorar les competències i habilitats de les persones desocupades del territori». Roca va destacar la «col·laboració públic-privada, que s’alinea amb els projectes promoguts per Tarragona Impulsa amb l’objectiu prioritari de la millora de la inserció laboral».

El portaveu de la Fundació Santa Maria la Real, Jaime García, va comentar que és un motiu de satisfacció que «tres de les persones que participen en la Llançadora d’Ocupació de Tarragona ja hagin trobat feina». García, va subratllar que «no es tracta d’un curs de formació, és una experiència transformadora, ja que la gent que hi participa surt diferent quan arriba al final». Cal dir que els participants s’ajuden uns als altres. Uns dels objectius és aprendre a afrontar una entrevista de feina, un tràmit complicat per a persones que mai l’han fet o que, fins i tot, busquen la seva primera ocupació. En aquest sentit, l’intercanvi d’experiències és molt beneficiós. Com va dir Joan Cruz, «fer un currículum pot plantejar moltes dificultats i dubtes a les persones que no saben com fer-lo, i aquí els expliquem com l’han de confeccionar».

tracking