Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana realitza controls preventius dirigits a ciclistes

La campanya està dissenyada pel Servei Català de Trànsit i finalitzarà el pròxim diumenge

La campanya de Trànsit vol conscienciar els ciclistes.

La Guàrdia Urbana realitza controls preventius dirigits a ciclistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona col·labora amb el Servei Català de Trànsit en una campanya preventiva dirigida a usuaris de bicicleta, que es durà a terme fins al pròxim diumenge. Aquesta és la primera campanya que engega l’SCT centrada en el col·lectiu de ciclistes urbans, amb l’objectiu d’incidir en el comportament dels ciclistes i que respectin les normatives de circulació existents.

Entre altres objectius, la campanya preveu alertar els ciclistes de l’incompliment de normes bàsiques com ara no obeir el llum vermell d’un semàfor o no cedir el pas en una intersecció on hi ha un senyal d’STOP o de Cediu del Pas, fet que, de manera sovint, els ciclistes no respecten.

La campanya també recorda als ciclistes que suposa una infracció conduir utilitzant auriculars, circular de nit sense disposar d’enllumenament o viatjar més d’un usuari en una única bicicleta. Per altra banda, incideix en aspectes que poden passar desapercebuts, com el fet que les bicicletes estan obligades a portar frens davant i darrere, o que la velocitat màxima permesa a un ciclista és de 45 quilòmetres per hora. A més, el Servei Català de Trànsit aprofita aquesta iniciativa per informar els ciclistes que també poden ser sotmesos a controls d’alcoholèmia i consum de drogues, i recordar-los que la taxa d’alcohol permesa és de 0,5 g/l en sang o 0,25 mg/l en aire expirat.

Controls itinerants

L’Ajuntament va informar ahir que agents de la Guàrdia Urbana col·laboren amb l’SCT, fent controls itinerants a diferents llocs de la ciutat, «per constatar les infraccions de trànsit per comportaments imprudents dels ciclistes i de la resta d’usuaris de la via en relació a aquests vehicles», va indicar l’administració local.

L’SCT considera necessari que els usuaris de la bicicleta es consciencien de l’obligació de complir la normativa vigent i que tinguin en compte que el vianant sempre té preferència i cal respectar-la. En aquest context, va subratllar que en aquelles zones on es disposa de carril bici, el ciclista ha de circular per aquest i, quan hi circuli per la vorera, ho ha de fer mantenint una bona convivència amb els vianants. L’any passat, a Catalunya, van morir dos ciclistes per accident de trànsit en vies urbanes i 11 en vies interurbanes.

tracking