Diari Més

Militar

Més de 10.000 persones visiten el portaavions Juan Carlos I a Tarragona

La cua arribava fins a les Escales Reials i alguns ciutadans guardaven torn des de les nou del matí

Les cues, espectaculars.

Interminables cues per veure el portaavions Juan Carlos IJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaavions Juan Carlos I, el major buc de guerra construït a Espanya, va congregar en la seva parada a Tarragona, a més de 10.000 visitants al llarg del cap de setmana, segons apunten fonts del Ministerio de Defensa. Ahir al matí, la cua per poder entrar al seu interior va arribar per moments a les Escales Reials del Moll de Costa. Les visites s’iniciaven a les 10.30 h del matí, però ja a les 9, eren desenes les persones que esperaven el seu torn. Alguns ciutadans van arribar a esperar 45 minuts fins a poder passar el primer control d’accés que realitzava la Guardia Civil conjuntament amb la Policia Portuària.

El perfil majoritari dels visitants eren famílies, amb nens petits plens de curiositat per submergir-se en l’interior d’un vaixell militar, i és que aquest buc de l’Armada Española, de 231 metres d’eslora, disposa de capacitat per transportar i operar fins a 30 aeronaus. N’era un exemple d’aquest interès el Diego de 6 anys, que feia cua amb el seu tiet David Martínez. «Per passar l’estona hem portat un joc de cartes. Mentre la seva mare fa cua jo sóc aquí a l’ombra amb ell», comentava l’oncle.

«Hem pogut veure l’armament, la pista d’aterratge, els avions i helicòpters, i fer preguntes als militars que eren dins. Ha estat bé», explicaven Josep Maria i Xavier Morera. Per la seva banda, l’Oriol, de 12 anys (acompanyat de la seva tieta Marta) sortia força fascinat, ja que considerava «molt realista» aquest buc de 380 milions d’euros i 5.245 metres quadrats, si bé hi posava un petit inconvenient: «Hi havia moltes escales, molt empinades», explicava. El cert és que diversos visitants referien la imponent verticalitat dels esglaons dins del buc.

Més visitants de fora a la ciutat

Els restauradors que treballen a la Marina Port Tàrraco celebraven ahir la presència del portaavions al Moll d’Aragó: «Ha atret al truisme fins aquí, sabem de gent estrangera que està passant les vacances a Salou i ha vingut expressament a Tarragona a veure el portaavions, sobretot russos», puntualitzava el cambrer Matías Vargas. L’antítesi la posava la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, qui titllava el buc de «maquinària pensada i dissenyada per matar, pagada amb diners públics». L’entitat denunciava en una concentració, que es tracta «d’un malbaratament prescindible en un món de necessitat de justícia social, no d’amenaces militars». La quarantena de manifestants van mostrar el seu rebuig al crit de: «Cap exèrcit, defensa la pau!».

Imatge de les protestes d'alguns ciutadans.

Més de 10.000 persones visiten el portaavions Juan Carlos I a TarragonaJoan Antoni Torreblanca

tracking