Diari Més

Poc públic, cotxes oficials i autobusos gratuïts minimitzen la feina dels taxistes durant els Jocs

L’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona lamenta que tot just fan entre 10 i 15 serveis al dia relacionats amb l’esdeveniment

Pla obert d'una filera de taxis en una parada de Tarragona, amb alguns conductors xerrant fora dels vehicles. Imatge publicada el 28 de juny del 2018

taxi, Sergi Marquès, Jocs Mediterranis, taxista, agrupació, TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les expectatives de negoci generades pels taxistes de la ciutat de Tarragona durant la celebració dels Jocs Mediterranis no s’estan complint. El sector ho atribueix a la poca afluència de públic, als 250 cotxes oficials de l’organització, als autobusos gratuïts habilitats per al desplaçament d’atletes, periodistes i voluntaris, i a la contractació de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Segons el president de l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Sergi Marquès, no estan satisfets amb la mobilitat generada per l’esdeveniment esportiu. «Fem entre deu i quinze serveis al dia relacionats amb els Jocs, però per a una flota de 93 taxis això és una quota irrisòria», ha lamentat Marquès.

Després que l’organització dels Jocs anunciés unes previsions de 150.000 espectadors durant els Jocs Mediterranis i milers de participants, els taxistes afirmen que no s’han complert les previsions. «Ens vam generar unes expectatives de tenir molta feina durant els deu dies, però no ha sigut així perquè el volum de gent no està sent el que s’esperava i perquè s’han cedit vehicles oficials a l’organització», ha lamentat el president de l’agrupació tarragonina, Sergi Marquès.

Aquesta ha situació està fent que, entre els 93 membres de l’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, tot just facin entre deu i quinze serveis al dia relacionats amb aquest esdeveniment esportiu. «Benvinguts siguin, però no és un increment de feina que ens pugui fer estar contents», ha insistit Marquès. A més, el sector constata que pels Jocs s’han contractat vehicles de lloguer amb conductor (VTC), tal com solen fer també els operadors turístics per traslladar clients.

A més, cal tenir en compte que la família mediterrània s’allotja als hotels de PortAventura, a Salou, i que esportistes i acompanyants estan optant per sortir, preferiblement, per la Capital de la Costa Daurada. «Que els esportistes estiguin a Salou ens ha tret feina i tot va lligat a la manca de públic a les competicions», resumeix el taxista Jesús Mira. Segons ell, la gran quantitat d’autobusos i de cotxes oficials també són «una suma d’exponents» que els resten feina.

Línies d'autobusos i flota de vehicles oficials

Durant els Jocs, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha habilitat un servei especial d’autobusos que enllaça el centre de la ciutat amb l’Anella Mediterrània, amb les tarifes habituals. Durant la inauguració i cloenda també s’han programat serveis llançadora fins al Nou Estadi.

A més, s’han habilitat sis línies d'autobús a disposició dels mitjans de comunicació acreditats per tal de desplaçar-se a les diferents instal·lacions i seus, així com al Centre Principal de Premsa (CPP) ubicat al Palau de Congressos. Atletes i delegacions també solen traslladar-se en autobusos.

A més, una marca automobilística ha cedit uns 250 vehicles per a la mobilitat de l’organització, els esportistes i les delegacions que participen als Jocs.

tracking