Diari Més

El Govern assegura que la decisió sobre l'assistència de Torra als Jocs no està presa

El president de la Generalitat pronunciarà una declaració institucional a les 12.30 hores sobre aquesta qüestió

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Quim Torra, al Consell Executiu

El Suprem rebutja la querella de Torra contra Rajoy i Sáenz de Santamaría per no publicar el nomenament dels consellersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura ara que encara no s'ha pres la decisió sobre l'assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona d'aquesta nit. Tot i que inicialment des de l'executiu català confirmaven que plantaria Felip VI i no hi aniria, moviments d'última hora han deixat oberta la seva assistència. A les 12.30h Torra pronunciarà una declaració institucional des del Palau de la Generalitat sobre aquesta qüestió i podria aclarir la seva decisió. En els darrers dies, Torra ha demanat reiteradament a Felip VI que demani disculpes pel seu discurs del passat 3 d'octubre en què, segons el Govern, va «emparar» la «violència» de l'Estat arran de l'1-O. El govern espanyol ha descartat una reunió entre el president de la Generalitat i el Rei argumentant que la trobada política ha de ser amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. De fet la Casa del Rei va decidir no pronunciar-se i reenviar la petició a l'executiu espanyol.

De fet la Casa del Rei va decidir no pronunciar-se i reenviar la petició a l'executiu espanyol. També s'ha enviat una carta signada per Torra i els expresidents Carles Puigdemont i Artur Mas en què es demana un reflexió a Felip VI i que tingui un paper «d'arbitratge».

tracking