Diari Més

Arrimadas retreu a Torra que «emboliqui la troca» i resti protagonisme als esportistes dels Jocs del Mediterrani

La cap de l'oposició acusa el president d'aprofitar qualsevol «excusa» per atiar la confrontació perquè només l'importa «viure del procés»

alt

compareixença, Inés Arrimadas, 1-O, congrés, malversació, Montorocedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha retret al president de la Generalitat, Quim Torra, que enlloc d'oferir una imatge institucional de «fortalesa» no es pugui estar de parlar del procés i la confrontació «ni en la inauguració dels Jocs del Mediterrani». Arrimadas ha assegurat que aprofiten «qualsevol excusa per embolicar la troca» i ha previst que aquest divendres facin algun «tripijoc» durant la cerimònia. La cap de l'oposició ha lamentat que sigui notícia que Torra assistirà a la inauguració de l'esdeveniment perquè, els protagonistes d'aquest divendres «haurien de ser els esportistes, el valor de l'esforç i el treball en equip». «El procés està a tot arreu, fins i tot en els jocs. Això és un error i una manca d'intel·ligència política», ha criticat.

Després de la declaració institucional en que Torra ha anunciat que assistirà als Jocs del Mediterrani, Arrimadas ha afirmat que el president ha demanat perdó i anunciat un veto contra el rei Felip VI. «No en deixen passar ni una. El procés està fins i tot a la sopa», ha ironitzat.

Respecte la decisió que cap membre del Govern assistirà en actes organitzats per la Monarquia, Arrimadas ha subratllat que aquest nou «veto» al Cap de l'Estat se suma a altres vetos i ha carregat contra Torra titllant-lo de mirar únicament per la independència i el procés. «Necessitem un president que posi els interessos de tots per davant dels interessos processites. Que no dubti d'assistir en una cerimònia per no coincidir amb el Felip VI», ha comentat.

En aquest sentit, des de Cs han expressat que Torra cada vegada està «més lluny» de ser un president «dins el sistema democràtic» amb el respecte a totes les idees i institucions. «A mi no em sorprèn. No el van triar per dialogar sinó perquè sabien que era més radical que Puigdemont», ha manifestat Arrimadas.

Pel que fa a la iniciativa del president de lliurar a Felip VI els informes del Síndic de Greuges sobre la «violència» de l'1-O, Arrimadas ha retret que «el Síndic del procés» no podrà lliurar altres informes de vulneracions de drets com el 6 i 7 de setembre passat «perquè no existeixen».

tracking