Diari Més

Sanitat

Acreditació de Bronze per l'International Osteoporosis Fundation pel Joan XXIII

La distinció l'ha rebut la unitat de coordinació de fractures, compartida per l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital Sociosanitari Francolí

Doctores

Acreditació de Bronze per l'International Osteoporosis Fundation pel Joan XXIIICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de traumatologia, rehabilitació i reumatologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i el servei d'ortogeriatriacompartit amb Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), han assolit l'acreditació Bronze de laInternationalOsteoporosisFundation(IOF), per comptar amb la unitat de coordinació de fractures.

Les fractures provocadesper l'osteoporosi,anomenadesfractures per fragilitat, són les que tracta aquesta unitat que ha visitat ja 32 pacients des del mes de novembre de 2017. La unitat funciona per interconsulta i es reuneix, un cop al mes per parlar de tots els pacients amb aquest tipus de fractures.

Aquest tipus de fractures majoritàriamentafectales persones majors de 65 anys i les dones representen un 80% del total de pacients. La doctora SanSegundorecomana algunes mesures de prevenció, «evitar les caigudes, tenir una alimentació sana mediterrània, fer exercici físic, prendre el sol amb moderació, i fer un correcte compliment dels tractaments farmacològics, entre d'altres».

tracking