Diari Més

Reivindicació

La comunitat rifenya de Tarragona reivindica els drets del seu poble

Ho va fer amb una marxa pels carrers de la ciutat, on van cridar en favor de la llibertat dels presos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moviment Popular Rifeny va sortir en manifestació ahir a la tarda pels carrers de Tarragona amb l’objectiu de reivindicar els drets del seu poble, a hores d’ara «maltractats» pel govern del Marroc, segons expressava el portaveu del col·lectiu, Omar Ziani. La població d’aquesta regió del nord del Marroc va començar a sortir al carrer de manera massiva i pacífica l’any 2016, després de la mort d’un pescador en mans de la policia. Des d’aleshores, subratllava Ziani, «la repressió és brutal».

Banderes de la Vall del Rif, cartells reclamant la llibertat dels presos i consignes en favor dels drets humans. D’aquesta manera van sortir en manifestació, una cinquantena de persones, per donar suport a la població de la Vall del Rif. «El govern del Marroc intenta aparentar normalitat, i al davant dels mitjans de comunicació internacionals, així com a les cimeres de la ONU, sempre menteix assegurant que s’ha avançat molt en matèria de drets humans», explicava Ziani. Tot això, però, assegura ser una «gran mentida».

La població del Rif va començar a patir una «repressió molt dura» a partir de l’any 2016. El líder polític dels rifenys, tancat a la presó, ha estat incomunicat i tancat a la cel·la durant molts mesos. «Fins i tot han matat a alguns manfiestants, quan nosaltres som totalment pacífics», explicava Ziani. El portaveu del col·lectiu assegurava que «no deixarem sol mai el nostre poble». Les manifestacions en ciutats europees continuaran els propers mesos.

Imatge dels manifestants a la plaça Imperial Tarraco, on va començar la marxa.

La comunitat rifenya de Tarragona reivindica els drets del seu pobleGerard Martí

tracking