Diari Més

Ematsa no va cobrar l'aigua a 562 famílies vulnerables el 2017

Ballesteros: «Som la ciutat de més de 100.000 habitats amb l’aigua més barata»

L'alcalde de Trragonai el directior general d'EMatsa

Milan: «l'impacte de la factura de l'aigua per les famílies representa un 1% i a Tarragona és menys i tot»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 562 famílies de Tarragona en situació de vulnerabilitat no van haver de pagar l’aigua i a altres 620 se’ls va aplicar la tarifa social, que representa un descompte del 40%, ha informal’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, durant la ratificació de l’acord subscrit per les dues parts per concedir ajuts a persones en situació de necessitat i urgència social.

Ballesteros ha manifestatque, en el marc dels ajuts del Fons Social, «l’any passat es van destinar 80.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 15.000, per la qual cosa es destinaran 95.000 euros». L’alcalde ha subratllatque «la tarifa de l’aigua a Tarragona és la més barata de les ciutats catalanes de 100.000 habitants».

Ballesteros ha destacatque, a Tarragona, «Ematsa ofereix el millor servei, al millor preu, i sense generar dèficit, i va ser una de les primeres ciutats que va decidir que a les famílies que no poden pagar l’aigua no se’ls talli el subministrament». «És important poder atendre les necessitats de més de 1.000 famílies, d’una manera o de l’altre, i fer-ho sense dèficit», ha afegit.

L’alcalde ha remarcatque «la recuperació econòmica no arriba per igual a tothom i les diferències socials s’amplien en alguns casos: molta gent ho ha passat malament i ho segueix passant».

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha explicatque «l’impacte de la factura de l’aigua a les cistelles de les famílies representa un 1% i a Tarragona», sumant tots els conceptes de la factura, inclosos els canons.

tracking