Diari Més

Els Premis Ones tornaran a omplir el Metropol en la seva 24a edició

La cerimònia enguany posa especial èmfasi en el reconeixement a persones que han lluitat contra la corrupció política a Espanya, com Ana Garrido, Patricia López o Carlos Enrique Bayo

La 22a edició dels Premis Ones Mediterrània, impulsats per Mare Terra Fundació Mediterrània, han omplert el Teatre Metropol de gom a gom. L'acte ha estat presentat pels periodistes Raquel Martínez, Albert Jansà i Juan Carlos Ruiz, i ha comptat amb les actuacions del  ballarí Francis Núñez i de La Maleta de Papel Teatro.

Premis Ones MediterràniaElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Metropol s’omplirà a vessar, demà divendres 1 de juny a les 20h, en el marc de la 24a edició dels Premis Ones Mediterrània. Els guardons organitzats per Mare Terra Fundació Mediterrània distingiran, un any més, persones o entitats que treballen en la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social. Enguany posaran un èmfasi especial en el reconeixement a persones que han lluitat contra la corrupció política a Espanya com Ana Garrido, Patricia López o Carlos Enrique Bayo.

Com ja ha passat en anteriors edicions, les 500 localitats disponibles per assistir a l’esdeveniment estan esgotades –no en queden des de principis de maig- i la llista d’espera supera el centenar d’inscrits. Els onze guardonats d’aquesta edició són els següents:

  • Juan Diego Botto: actor i director molt implicat amb entitats i moviments socials que defensen causes justes com la memòria històrica.
  • Ana Garrido: persona que va possibilitar que es destapés el cas Gürtel.
  • Miguel Delibes de Castro: la màxima autoritat mundial sobre el linx ibèric.
  • Patricia López i Carlos Enrique Bayo: periodistes d’investigació especialitzats en les ‘clavegueres de l’Estat’ que denuncien la corrupció sistèmica en els seus articles.
  • Pablo Herreros Ubalde: divulgador científic i autor del popular llibre Yo, mono.
  • Daniel Garibotti: productor audiovisual que ha elaborat desenes de documentals que difonen missatges ecologistes.
  • ONG Moriah: entitat tarragonina que dona una segona oportunitat a persones que estan submergides en addiccions.
  • Anpier: organització sense ànim de lucre que defensa l’energia solar fotovoltaica.
  • Poble huitxol: comunitat nativa mexicana que lluita des de fa anys contra empreses mineres que volen explotar un territori que ells consideren sagrat.
  • Club Rugby Tarragona: entitat que ha posat en marxa ‘Rugby per a tothom’, una iniciativa que pretén integrar nens i nenes en risc d’exclusió social.

També s’entregarà un premi a Salou per ser el municipi de la Mancomunitat de Sirusa que més ha incrementat la generació de fracció orgànica.

Els Premis Ones compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Perafort, Sirusa, Vermuts Miró, CaixaBank, Ecoticias, Vintage Comunicació i l’Asociación de Fundaciones para la Conservación de la Naturaleza.

tracking