Diari Més

Innovació

Ematsa crea un espai d'innovació obert a la ciutadania

Inclou també una sala dissenyada per la gestió d’incidències i situacions d’emergència

Imatge

Ematsa crea un espai d'innovació obert a la ciutadaniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) organitza la Jornada IDEA on es presentaran projectes innovadors vinculats al sector de l’aigua. La jornada tindrà lloc el 31 de maig a les instal·lacions d’Ematsa i constarà d’una part més tècnica, que es desenvoluparà d’11 a 14 hores, i una de més institucional, entre les 17 i les 18.30 hores. Aquesta darrera comptarà amb la participació com a ponent de l’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros així com del director General d’Agbar a Catalunya i Conseller Delegat d’Ematsa, Albert Martínez Lacambra. També hi participarà amb una ponència Gonzalo Delacámara, economista, director Acadèmic del Foro de la Economía del Agua i consultor internacional de la Unió Europea, Nacions Unides, Banc Mundial, OCDE i BID.

A la Jornada IDEA es presentarà, entre d'altres, el projecte SinapTIC orientat a recollir i analitzar les dades del cicle integral de l'aigua per generar la informació i coneixement necessaris que facilitin una presa de decisions més àgil i eficaç. Pretén potenciar la capacitat innovadora de la companyia, ampliar la seva activitat vinculada als ajuntaments i l’Administració, fer evolucionar processos tècnics per afrontar reptes de tot tipus que planteja el futur.

La primera fase finalitza aquest mes de maig i consisteix en una adaptació dels espais d’Ematsa de la Muntanyeta. La Sala Fòrum es concep com un espai polivalent amb capacitat de fins a 30 persones on serà possible acostar a la ciutadania aquells aspectes que els afecten de l’activitat d’Ematsa i que inclou també un espai especialment dissenyat per la gestió d’incidències i situacions d’emergència a través del qual es té accés a tota la informació que es gestiona dels del centre de control a temps real. L’antic dipòsit Pedrol s'ha remodelat per, a més de dotar de nova tecnologia al Centre de Telecontrol, habilitar-hi un espai de divulgació sobre la història de l’abastament d’aigua a la ciutat, sobre l’activitat d’Ematsa i sobre el principals projectes d’innovació de cada moment.

tracking