Diari Més

Universitat

La URV ha diplomat 137 estudiants xinesos d'espanyol aquest curs

Mi Qi, portaveu dels estudiants: «Ja m'ho van advertir: Tarragona és una ciutat perillosa… perquè et pots enamorar d’ella!»

Mi Qi, segon per l'esquerra, amb els estudiants més destacats d'aquest curs, amb notes suprior al 9.

La URV ha diplomat 137 estudiants xinesos d'espanyol aquest cursURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha diplomat 137 estudiants xinesos d'espanyol aquest curs, que han rebut avui els seus títols en un acte celebrat a l'Aula Magna del campus.

Segons informa la URV, els estudiants que es desplacen a Tarragona segueixen aquí dos cursos acadèmics com a part dels estudis iniciats en una desena d'universitats del seu país.

Al llarg de l'acte, a més dels diplomes del curs, els joves xinesos han rebut molts premis i reconeixements, fruit de les seves activitats acadèmiques i també de voluntariat, per donar a conèixer la seva cultura.

L'acte ha acabat amb una exhibició de dotze estudiants xinesos que han seguit el curs de flamenc impartit pel professor i ballarí professional Iván Góngora.

El degà de la Facultat de Lletres, Josep Sánchez Cervelló, ha destacat la importància de la cultura xinesa i l'habilitat d'atreure talent de la URV, amb la integració dels estudiants xinesos a les aules.

«El meu repte personal, quan vaig començar a estudiar espanyol, era entendre la informació meteorològica», ha explicat l'estudiant xinès Mi Qi -que va optar per anomenar-se Miquel a Tarragona-, que ha fet de portaveu dels seus companys.

L'estudiant ha elogiat la ciutat, ha agraït la feina del professorat -els ha qualificat dels «nostres pares»- i ha conclòs que la URV «és la nostra família per sempre».

El jove estudiant ha recordat les paraules que li havien dit companys que ja havien estat a la URV: «Tarragona és una ciutat perillosa… perquè et pots enamorar d’ella!»

tracking