Diari Més

Un detingut acusat d'haver agredit un Policia Nacional l'1-O a l'Institut Tarragona

L’arrestat hauria propinat a l’efectiu policial «una forta puntada de peu» als testicles

Les càrregues policials a l'Institut Tarragona.

La policia espanyola carrega a l'Institut Tarragona d'on s'emporta les dues úniques urnesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir dimecres passat a un veí de Tarragona, acusat d'un presumpte delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat i lesions durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Segons la nota emesa pel cos policial, la detenció s'ha pogut realitzar després d'identificar l'acusat amb les imatges enregistrades aquella jornada. Segons la mateixa nota, els fets es van produir davant l'Institut Tarragona quan els agents intentaven desallotjar l'edifici.

L'home detingut hauria agredit a un agent donant-li uncop de peu als testicles, «quan l'agent era fora del cordó de seguretat, ajudant a un manifestant». A causa del cop de peu l'agent va haver de rebre assistència mèdica. La policia indica que es va intentar detenir-lo en aquell moment però que gràcies a l'ajuda de diverses persones, va poder fugir.

L’Institut Tarragona va ser un dels centres on va actuar la policia espanyola durant la jornada de l’1-O a la ciutat. Els agents van endur-se les urnes del centre i, posteriorment, es van registrar càrregues policials a la plaça Imperial Tarraco quan retornaven als seus vehicles.

En llibertat provisional

Segons ha informat el TSJC, l’home va passar aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona, en funcions de guàrdia, per la suposada agressió a un policia durant la jornada de l’1-O. El jutge va acordar-ne la llibertat provisional i la causa està oberta per un delicte de lesions i atemptat a agents de l’autoritat. Ara la causa es remetrà al jutjat d’instrucció número 2, el competent per la data dels fets, perquè segueixi amb les diligències.

tracking