Diari Més

Tarraco Viva

2.000 alumnes han jugat com ho feien els romans

49 escoles han participat en els jocs romans explicats per 300 monitors disfressats

Diari Més

2.000 alumnes han jugat com ho feien els romansDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instruments de l’antiga Tàrraco, la xarranca, àpats propis dels romans i passejades amb un carro de fusta; són algunes de les activitats que els més de 2.000 alumnes han practicat avui, 17 de maig, al Camp de Mart. Amb motiu del taller escolar Juguem com jugaven els nens i nenes de Tàrraco, dins del festival Tàrraco Viva.

Aquesta és la 20a edició que es realitza la jornada dels jocs romans amb més de 150 activitats. Enguany han participat un total de 49 escoles del Camp de Tarragona amb alumnes de 5è de primària. L’acte ha començat amb els parlaments del conseller d’educació de Tarragona, Francesc Roca, de la consellera de turisme, Inma Rodríguez, i de la directora del Camp d’Aprenentatge, Marta Panadès, organitzadora de l’esdeveniment. Els nens i nenes han omplert un llibert amb els gomets que aconseguien quan feien les activitats. Havien de fer 6 activitats per completar-lo i després se’ls hi ha regalat una xapa realitzada pels alumnes de l’Institut Pere Martell. Diari Més ha pogut parlar amb alguns dels alumnes que han participat en la jornada. La majoria de les activitats que més els ha agradat han sigut les relacionades amb l’esport. L’alumne de l’escola tarragonina Pau Delclòs, afirma que «la meva activitat preferida ha sigut la del tir amb arc» per contra, Aran Company, de la mateixa escola, prefereix el taller d’escriptura romana i afegeix que «hem treballat els jocs romans a classe i ens ho estem passant molt bé».

Uns 300 monitors han contribuit de manera voluntària als Juguem com jugaven els nens i nenes de Tàrraco. Els col·laboradors són alumnes d’instituts i de la Universitat Rovira i Virgili. Les alumnes del doble grau d’Infantil i Primària de la URV, Núria Bolívar i Carla Alcácer és el 3r any que assisteixen com a voluntàries i aquest cop han fet un taller d’escriptura romana. Asseguren que «de la nostra classe ens hem presentat 6 companys i és una activitat que ens ho passem molt bé amb els nens i nenes». La voluntària, Anna Garcia, del cicle d’Integració Social del INS Vidal i Barraquer, afirma que «ens van informar des de l’institut i jo m’hi vaig presentar com a voluntària», estava fent un taller on explicava acudits romans, afegeix que «als infants no els hi fan gaire gràcia els acudits, però ells te n’acaben explicant i riem tots». El Camp d’Aprenentatge de Tarragona, es va dedicar a anar pels centres fent trobades de coordinació per mostrar les activitats i formar als monitors. També es va adreçar a les escoles i els va donar un dossier pels alumnes, perquè aquests poguessin treballar amb anterioritat els jocs. Aquest mitjà ha parlat amb els professors de l’escola La Canaleta de Vila-seca, els quals expliquen que els nens i nenes estaven molt il·lusionats i motivats amb aquesta activitat. «A nivell d’organització i recursos està molt bé. El fet que un grup vegi l’espectacle mentre l’altre participa en les activitats fa que s’agilitzin els jocs», afirma la professora, Alba Madrid.

Des del Camp d’Aprenentatge, «portem des de Gener treballant en l’activitat» explica el col·laborador, Jordi Nàger, i afegeix que «tenim l’objectiu que els infants coneguin els jocs dels romans de manera atractiva i didàctica». Durant tot l’any s’hi treballa en aquest esdeveniment infantil, ja sigui formant als monitors com organitzant l’acte, explica Marta Panadès. Els jocs han mostrat les activitats que feien els romans a l’antiga Tàrraco i algunes d’elles encara estan vigents avui en dia. Es pretén que els més petits de la casa puguin observar que tampoc existeixen tantes diferències entre l’època romana i l’actualitat, i aquesta és la finalitat de l’activitat, segons l’organitzador Jordi Nàger.

tracking