Diari Més

Declaren els primers investigats per la vaga general del 8-N a Tarragona

Alguns d’ells asseguren que no van participar de la marxa lenta de vehicles que apareix a l’atestat de la policia espanyola

Els investigats a les portes dels jutjats de Tarragona.

Declaren els primers investigats per la vaga general del 8-N a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha citat a declarar aquest dilluns a vuit de les 39 persones investigades per la vaga del 8-N al Camp de Tarragona. Del total, només cinc han comparegut davant el jutge i, d’aquests, quatre han accedit a declarar i han respost només a les preguntes del seu advocat, mentre que un cinquè s’ha acollit al dret de no fer-ho. Els altres tres investigats, entre els quals hi ha el regidor de la CUP de Reus Edgar Fernández, s’han quedat a l’exterior de l’edifici perquè entenen que es tracta d’una «causa política». Tots ells estan acusats de delictes contra la seguretat del trànsit per les mobilitzacions que va haver-hi durant la jornada, com ara marxes lentes de vehicles. Alguns dels investigats han assegurat que no van participar d’aquestes accions i que l’atestat presentat per la policia espanyola inclou afiliacions polítiques. Prop de mig centenar de persones s’han concentrat a les portes dels jutjats de Tarragona per donar-los suport. La resta d’implicats estan citats a declarar els dies 18, 21, 25 i 28 de maig.

L’advocat Carles Perdiguero ha constatat «deficiències» en l’atestat perquè hi ha investigats que no van participar en les accions que se’ls atribueixen, i ha reiterat que demanaran l’arxivament del cas un cop finalitzin les cinc jornades de compareixences. «Entenem que trobar-se en una acció de protesta pacifica, legitima i emparada dins del dret de vaga, no té base per considerar-se una activitat delictiva», ha defensat el lletrat.

Per la seva banda, el regidor de la CUP de Reus Edgar Fernández ha justificat que no ha entrat als jutjats -com han fet uns altres dos investigats- perquè interpreten que es tracta d’una causa «totalment política» i «alguna cosa falla quan s’han de reivindicar drets bàsics com els de manifestació, mobilització i vaga». El regidor ha advertit que «seguirem als carrers, que és on va començar tot i on acabarem guanyant».

Aquesta causa, que se suma a les que ja hi ha obertes per l’1-O o la vaga del 3-O, afecta de moment a un total de 39 persones de diversos municipis del Camp de Tarragona. Totes elles estan investigades per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit, tot i altres jutjats catalans han arxivat procediments per causes similars per delictes de desordres públics. Coincidint amb les declaracions s’han convocat concentracions de suport davant els jutjats de Tarragona.

Els investigats han rebut mostres de suport davant els jutjats.

Declaren els primers investigats per la vaga general del 8-N a TarragonaCristina Aguilar

tracking