Diari Més

Laboral

Els treballadors de l'EMT anuncien una altra vaga pels dies 22 i 24

Ahir, les aturades parcials de dues hores al matí i dues a la tarda han tingut un seguiment del 100%

Els treballadors de l'EMT anuncien una altra vaga pels dies 22 i 24Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’EMT han notificat a l’empresa municipal un preavís de vaga pels dies 22 i 24 de maig. La notícia va arribar el mateix dia de l’aturada parcial de dues hores al matí i dues a la tarda que s'ha produït aquest dimarts i que ha tingut un seguiment del 100%. «Fins que no ens presentin mesures de millora, no negociarem», han assegurat a aquest mitjà fonts del Comitè d’Empresa. La vaga anunciada pels dies 22 i 24 seguirà el mateix sistema que la realitzada ahir i que tindrà continuació dijous, quan els autobusos municipals es tornaran a aturar entre les 10 i les 12 hores i entre les 16 i les 18 hores.

El conflicte laboral a l’Empresa Municipal de Transport segueix obert. A l’espera de rebre una oferta de millora de les condicions laborals, els treballadors han fet arribar al Consell d’Administració un preavís d’una nova vaga convocada per a finals d’aquest mes. Tot i això, la presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha informat que «el Consell d’Administració es reunirà dijous i aprovarà una sèrie de millores laborals que presentarà als treballadors». A més, també s’ha compromès a invertir un milió d’euros a partir de l’any vinent per renovar la flota d’autobusos. «Però fins que no ho tinguem en paper i al davant, nosaltres seguirem lluitant», han dit des del Comitè d’Empresa.

Proposta d’acord

Aquest mitjà ha tingut accés a la proposta d’acord que el Consell d’Administració aprovarà, previsiblement, el proper dijous. L’empresa plantejarà als treballadors una oferta de millora sempre que acabin les reivindicacions.

«A partir de la firma de l’acord i de l’aturada de les mobilitzacions, seran considerats com a temps de treball els 25 minuts que passen entre l’arribada de l’autobús a la cotxera i el relleu amb el següent conductor, no sols quan l’inici o l’acabament del servei es produeixi a les cotxeres, sinó també en els relleus a l’exterior», diu la proposta. Aquests 25 minuts, se sumarien a cada treballador en un comptador diferent del general, i cada tres mesos es regularitzaran. L’excés d’hores s’abonarà a raó de 18 euros l’hora sempre i quan el treballador no demani una compensació amb reducció de jornada. Tot i això, els 25 minuts entre l’arribada i la sortida del vehicle només se sumaran fora de les cotxeres quan el relleu es faci a l’inici o al final de la jornada diària.

Dijous, els autobusos de l’EMT es tornaran a aturar entre les 10 i les 12 hores al matí i entre les 16 i les 18 hores a la tarda. El seguiment de la vaga tornarà a ser, previsiblement, del 100%. Per tant, tampoc hi haurà serveis mínims.

Els treballadors de l'EMT anuncien una altra vaga pels dies 22 i 24Cristina Aguilar

Pla general de diversos usuaris esperant l'autobús a la parada de Pau Casals, durant l'aturada parcial convocada pels conductors de l'EMT de Tarragona. Imatge del 8 de maig del 2018

EMT, vaga, Tarragona, aturada, autobús, parcial, usuari, conductor, Begoña Floria, municipalACN

tracking