Diari Més

Política

La tarragonina Lorena Roldán, nova senadora autonòmica

La votació s'ha fet de forma electrònica i secreta

Lorena Roldán

La tarragonina Lorena Roldán, nova senadora autonòmicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha aprovat aquest divendres la designació dels vuits senadors autonòmics que representaran la Generalitat a la cambra espanyola. Entre aquests, hi ha ladiputada per Tarragona, Lorena Roldán, de Ciutadans. La resta sónFrancesc Xavier Alegre (Cs), Josep Lluís Cleries i Marta Pascal (JxCAT), Mirella Cortès i Bernat Picornell (ERC), José Montilla (PSC-Units) i Sara Vilà (CatECP).

La votació s'ha fet de forma electrònica i secreta en un ple específic posterior a l'ordinari i ha rebut 130 vots a favors i quatre abstencions. Abans de la votació, el diputat del subgrup parlamentari de la CUP Carles Riera ha expressat la seva oposició a designar senadors en argumentar que no són partidaris d'enviar representants a la cambra espanyola. La Comissió de l'Estatut del Diputat va dictaminar aquest dijous al vespre a favor de designar aquest vuit senadors autonòmics.

Roldán és llicenciada en Dret per laUniversitat Rovira i Virgilii posseeix un màster d'Accés a l'Advocacia per aquesta mateixa universitat. A leseleccions al Parlament Europeu de 2014fou candidata dins les llistes deCiutadans - Partit de la Ciutadania, però no fou escollida. També va estar a les llistes del mateix partit a leseleccions municipals de 2015per a l'Ajuntament de Tarragonai va aconseguir ser elegida regidora.Posteriorment es va presentar a leseleccions al Parlament de Catalunya de 2015, en què ocupà el quart lloc de la llista de Tarragona del mateix partit i fou escollida parlamentària, fet pel qual abandonà el consistori. A leseleccions al Parlament de Catalunya de 2017fou reescollida diputada.

tracking