Diari Més

Marítim

El vaixell d'operacions especials de Vigilància Duanera, Fulmar, ha atracat a Tarragona

Ha arribat avui al port tarragoní per finalitzar l’operació ‘Tebre’ contra el narcotràfic

El vaixell Fulmar, partirà avui del Port de Tarragona

El vaixell d'operacions especials de Vigilància Duanera, Fulmar, ha atracat a TarragonaLaia Riba

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fulmar ha arribat aquesta nit per primera vegada al Port de Tarragona. Aquest vaixell és un patruller d’alta manufactura que es dedica a fer operacions especials de Vigilància Duanera i pertany a l’Agència Tributària. Ha arribat a Tarragona per finalitzar l’operació antidroga ‘Tebre’, que ha tingut lloc a la costa nord de Castelló, a la costa de la desembocadura de l’Ebre i a Tarragona.

L’operació ‘Tebre’ consisteix en un programa antidroga en el qual s’identifiquen punts contra el narcotràfic a zones determinades amb anterioritat. La identificació dels punts conflictius es fa mitjançant operatius navals, aeris i terrestres, ja que aquest vaixell disposa d’una pista per aeronaus i petites embarcacions. Concretament un avió i un helicòpter, cedit per altres efectius de l’Agència Tributària han efectuat aquesta operació juntament amb les llanxes del vaixell. També s’han dedicat a altres aspectes, com unir experiències amb altres àrees duaneres del Mediterrani per intensificar la vigilància i augmentar la formació del personal a bord. A més, en l’operatiu s’han centrat en com manejar les aplicacions informàtiques com un sistema de vigilància desenvolupada, han treballat juntament amb EMSA (Agència Europea de Seguretat Marítima) per intentar optimitzar els mitjans per ser més útils.

La Cap Regional de Duanes a Catalunya, Almudena Escudero, afirma que «aquest és el vaixell més modern de l’Agència Tributària» i l’exercici ‘Tebre’ ha sigut «interessant i satisfactori i permetrà obrir noves investigacions». Aquest vaixell disposa de 6 plantes on treballen 25 persones a bord, però segons l’operació poden arribar a 32 treballadors. Els operatius acostumen a ser de 15 a 20 dies, encara que a vegades poden arribar a un mes de maniobres, explica el capità del vaixell, Enrique Suárez

tracking