Diari Més

Successos

Cremen una pancarta en suport als 'Jordis' en un terrat en ple centre de Tarragona

S'ha iniciat una investigació per esclarir els fets

El foc s'ha produït al voltant de les 11 a l'avinguda Ramón i Cajal.

Cremen un pancarta en suport als 'Jordis' en un terrat en ple centre de Tarragona@AleixMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí, a les 11.15 hores, la Guàrdia Urbana s'ha personat a un habitatge del número 54 de l'avinguda Ramón i Cajal per un incendi. En concret, una pancarta, que reclamava la llibertat dels Jordis, situada al tendall del terrat de l'edifici de tres plantes ha començat a incendiar-se.Al lloc dels fets, també s'hi han desplaçat tres dotacions de Bombers de la Generalitat per apagar el foc.

El propietari ha denunciat als Mossos d’Esquadra la crema de la pancarta que havia penjat fa unes setmanes a la façana de casa seva. El tarragoní, Pere Socias, ha explicat a que ell mateix ha intentat sufocar les flames, que també han afectat la tela asfàltica instal·lada a la coberta.

L’home ha relatat que, fa uns dies, havia observat al terrat un got de plàstic amb alcohol i paper de cuina cremat, però que hi va restar importància. Aquest dimarts, la pancarta d’aproximadament 1,5 metres d’amplada per 3 de llargada ha quedat parcialment calcinada.

Socias ha explicat que fa temps que viu en aquest immoble del centre de Tarragona, on també hi té el seu estudi d’arquitectura. Fa unes setmanes va decidir col·laborar amb Òmnium Cultural i des de l’entitat li van oferir que pogués instal·lar pancarta. La lona, de grans dimensions, comptava amb les inscripcions Llibertat! Us volem a casa. Llibertat Jordis i estava penjada des del terrat cap a la façana.

«Cadascú posa els seus símbols i pancartes, i no havia vist mai que això arribés a aquest extrem. Cremar una pancarta no és només això, podria haver-hi un accident més greu i produir danys a l’edifici o als del voltant. Si haguessin llençat un ou... però que hi calin foc m’ha deixat una mica trasbalsat», ha lamentat Pere Socias.

No hi ha hagut més danys materials ni cap ferit. Els agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han iniciat una investigació per esclarir com s'ha iniciat el foc, tot i que no descarten que sigui per un motiu ideològic.

tracking