Diari Més

Equipaments

Les obres de la nova escola Arrabassada arrenquen en menys de trenta dies

Generalitat i Ajuntament ha afirmat avui que la situació s’ha desbloquejat i que, tal com avançava aquest mitjà, Dominiques no interferirà en el cas

Aquest matí s'ha dut a terme la presentació de les obres a les actuals instal·lacions de l'Escola Arrabassada.

Ensenyament destinarà 4.534.354 € al nou edifici de l'Escola ArrabassadaMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de la nova escola de l’Arrabassada, que s’ubicarà al carrer Mercè Rodoreda i hauria d’haver-se començat a construir al desembre, arrencaran en quinze o vint dies. L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya han assegurat avui que la situació del nou equipament educatiu s’ha desbloquejat i que, per tant, «ja no hi ha cap obstacle», segons l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. La comunitat educativa de l’Arrabassada fa més d’una dècada que fa classes en barracons, per tant, la construcció del nou centre suposa un gran avenç i una notícia immillorable per pares, mares, professors i alumnes. Les obres tenen un període d’execució de 22 mesos, així doncs, l’edifici podria estar enllestit per acollir el curs escolar 2020-2021.

El Departament d’Ensenyament destinarà a les obres de la nova escola un total de 4.534.354 euros. L’escola disposarà de sis aules d’educació infantil i dotze de primària, a més d’aula de psicomotricitat, biblioteca, tutoria i magatzem, aules de desdoblament, aules d’informàtica i d’altres d’específiques. També disposarà de gimnàs i vestidors, menjador i cuina, així com diferents espais d’ús administratiu –despatxos, sala de professors, AMPA–. El centre educatiu tindrà en total una superfície construïda de 3.690,50 metres quadrats.

Des de l’AMPA del col·legi asseguren estar «molt contents» per l’anunci d’inici de les obres. «Crèiem que no arribaria mai i necessitem el nou edifici per fer la feina en condicions», ha dit la presidenta de l’associació, Arianna Ciurana.

Les obres de l’escola Arrabassada haurien d’haver començat el mes de desembre, després que l’actuació es licités des del portal d’Infraestructures de la Generalitat a l’octubre. Una missiva de les Dominiques a aquesta institució, però va bloquejar la situació. L’any 2014, la Generalitat va acceptar la cessió d’uns terrenys municipals ubicats a la Vall de l’Arrabassada per construir-hi l’escola pública. Era el mateix solar que l’Ajuntament havia promès a Dominiques l’any 2005 a través d’un conveni. Per això, la Congregació va enviar una carta a la Generalitat on reclamava la vigència del mateix.

Les discrepàncies jurídiques entre el consistori tarragoní i la Congregació sobre la validesa del document van provocar que la Generalitat, per por a una aturada de les obres un cop iniciades, no donés l’ordre de començar a construir el centre. Després d’uns mesos de reunions a quatre bandes, però, la situació s’ha acabat desbloquejant. Tal com avançava Diari Més la setmana passada, les Dominiques s’han compromès a no interferir en aquest cas. O dit d’altra manera, a no reclamar jurídicament la vigència de l’acord de l’any 2005 i la propietat del solar.

Acord amb Dominiques

Les converses entre l’Ajuntament i les Dominiques per trobar una nova futura ubicació de l’escola, a hores d’ara al carrer Rovira i Virgili, són un fet. Tot i això, Josep Fèlix Ballesteros, no ha volgut donar avui cap detall sobre aquest acord. Des de les Dominiques, informaven a aquest mitjà fa alguns dies que «ara per ara, no ens mourem de lloc». L’objectiu de la Congregació és trobar un futur emplaçament que permeti créixer a la comunitat educativa. Aquesta idea, però, es començaria a dur a terme a quatre o cinc anys vista. «De moment, ens quedarem on som», recalcaven des de la Congregació.

tracking