Diari Més

El misteriós veler Black Pearl està a Tarragona

El misteri ha acompanyat la construcció d'un vaixell completament innovador que podria haver costat 250 milions de dòlars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElvaixellBlackPearlestà aquests dies a la Marina Port Tarraco. Es tracta d'un espectacularvaixellde 106 metres d'eslora, unamànigade 15 metres i set de calat. Té un desplaçament de 2.986 tones i tres espectaculars veles de 75 metres d'alçada i de color negre quesuportenuna gran força del vent (de fins a 2.577 metresquadratsdesuperfícievèlica). Es tracta del veler privat més gran del món, a banda delSailing de 142,8 metres, segons publica el diari Expansión.Tot i així, el més destacat d'aquesta Perla Negra és el misteri que l'ha acompanyat durant la seva construcció.

Tant la drassana holandesaOceancoi els diversos arquitectes implicats que han treballat segons recull el rotatiu especialitzat eneconomia«van treballar durant cinc anys ocultant qualsevol detall». Ara un vídeo que es pot veure ayoutubeofereix espectaculars imatges del vaixell navegant i del procés deconstrucciód'aquest espectacular veler». El director generalde Ocianco, MarcelOnkenhout, apunta en elvídeode vuit minuts que «no és un experiment, és un autèntic desafiament per a laindústriaperquè tot el que s'ha posat a bord no s'havia fet abans». El capitàactualmentde veler, Chris Gartner, asseguraque «la primera vegada que vaig veure'l nopodiacreure el que veien els meus ulls».

Elvídeo recullelprocésde construcció així com algunes de les persones que han intervingut en el seu disseny. El misteri continua, però, pel que fa a l'interior del vaixelldel qualnohatranscenditcap imatge. Tot i que a les cobertes asseguren que s'han ubicat zones socials combeachclub, plataforma de bany o terrassa i un garatge on guardar des d'embarcacions auxiliars a un arsenal de joguines aquàtiques.

Expansiónapunta que, segons indicis de la revistaForbes, elvaixellpodriapertànyer al magnatOlegBurlakovdel que no es té gaire informació peròpodriahaver ordenat laconstrucciód'aquest veler com a 'caprici' i quepodriahaver costat 250 milions de dòlars.

Visió nocturna del Black Pearl a la Marina Port Tarraco.

El gegant i misteriós veler Black Pearl està a TarragonaDiari Més

El Black Pearl a la Marina Port Tarraco.

El gegant i misteriós veler Black Pearl està a TarragonaLaia Riba

El misteriós veler Black Pearl està a Tarragona

El misteriós veler Black Pearl està a TarragonaCristina García

tracking