Diari Més

Empresa

Una empresa sorgida de la URV ofereix alternatives a les subhastes judicials

LitiGest ha estat fundada per Elisabet Cerrato i Roser Casanova

Elisabet Cerrato i Roser Casanova, les impulsores de l'empresa LitiGest.

Una empresa sorgida de la URV ofereix alternatives a les subhastes judicialsURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa sorgida de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ofereix alternatives a les subhastes judicials mitjançant un mediador, que té el vistiplau del jutge, segons informa la universitat tarragonina.

L'empresa es diu LitiGest i l'han fundada Elisabet Cerrato i Roser Casanova, dues investigadores del Departament de Dret privat, processal i financer de la URV, amb la participació de la universitat.

Fins ara, i amb les dades oficials, prop d'un 80% de les subhastes judicials d'immobles propietat de persones que no poden fer front a les hipoteques queden desertes i acaben en mans dels bancs.

LitiGest aplica una opció prevista a la Llei d'Enjudiciament Civil des de l'any 2000 i permet activar una via diferent de la subhasta que aconsegueix vendre bé.

Un especialista, amb el vistiplau del jutge, pot intervenir i fer de mediador tenint en compte, a més, que en aquests moments la relació entre creditor i deutor està molt deteriorada.

D'aquesta manera s'aconsegueix que el deutor faciliti la venda -i que no danyi l'immoble, com passa en algunes ocasions- i intervenir el jutjat per detenir la subhasta.

En la majoria de casos els béns són habitatges, però es pot tractar de qualsevol mena de béns, com terrenys, locals, aparcaments o joies, entre d'altres.

La tasca principal de LitiGest és que la venda dels béns «es treguin de la via judicial i es lliurin a un professional expert que s'encarrega de la venda», explica Cerrato.

D'aquesta manera es buscarà vendre'l a preu de mercat i, si no s'acaba aconseguint, es pretén que els béns es venguin a un preu més assequible però sempre més alt que el de la subhasta o el de l'adjudicació per part del banc.

A més, aplicant aquesta alternativa, hi ha un termini legal de sis mesos per vendre els béns, prorrogables per sis mesos més. I, en cas que no es venguin, sempre quedarà la subhasta, que hauria de ser, consideren les expertes, l'últim recurs.

tracking