Diari Més

La ràbia per la «repressió de l'Estat» talla les carreteres A-7, A-27 i AP-7

Els manifestants van marxar cap aquestes vies després de concentrar-se a la plaça Imperial

La gent, als peatges.

Uns 5.000 manifestants tallen l'Ap-7 l'A-7 i l'A-27 en defensa dels «presos polítics»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ràbia acumulada pels tarragonins que ahir al vespre es van concentrar a les portes de la Subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tarraco, va desenvocar en un tall de carreteres multitudinari a l’A-7, l’A-27 i l’AP-7. Aquesta va ser la resposta a la «repressió de l’Estat», després que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fos detingut ahir al matí a Alemanya. Els manifestants no en van tenir prou amb la concentració, on els signes d’enuig pels esdeveniments dels darrers dies es van fer evidents amb el llançament d’ous i globus de pintura a la façana de la Subdelegació.

Els xiulets i els crits contra la presidenta d’Òmnium, Rosa Maria Codines, van ser el primer avís de les més de 3.000 persones que van desplaçar-se fins a l’A-7 per tallar-la en tots dos sentits. Codines va fer una crida a la calma i va demanar «confiança» en Europa. «Europa ha de rectificar i Alemanya també», va pronunciar Codines. La resposta, crits reclamant una vaga general i consignes com «aquesta Europa, és una vergonya».

L’ambient que ahir es vivia als carrers de Tarragona tenia poc a veure amb el de manifestacions anteriors. Ni l’entrada a la conselleria d’Economia al setembre, ni les càrregues de l’1 d’octubre, ni l’empresonament de Junqueras, Forn o els Jordis van provocar una resposta ciutadana tan contundent i massiva. La detenció de l’expresident Puigdemont i el tancament a la presó de Turull, Rull, Romeva, Bassa i Forcadell ha estat el límit pels independentistes tarragonins. «Allà abaix hi tenim de tot menys paciència», va dir un dels manifestants arribat des de les Terres de l’Ebre.

Codines va deixar el micròfon en veure que el seu discurs, que cridava a la pau i la resistència pacífica, no era ben rebut pel gruix de gent que s’aplegava a la plaça Imperial Tarraco. Després, va ser el torn del coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana, Carles Xavier Gómez. «Tenim tot el dret a estar furiosos, però us demano cap fred», va dir Gómez en un intent de pacificar els ànims. La resposta, però, va tenir el mateix resultat que amb Codines. Després, el portaveu de l’ANC a la ciutat va fer una crida als dirigents polítics. «Investiu un president d’una vegada i lidereu-nos», va expressar.

«Els CDR hi tornem»

La concentració convocada per Òmnium i ANC a la plaça Imperial Tarraco es va donar per finalitzada minuts després de dos quarts de vuit del vespre. Els manifestants, però, no es van moure. No en tenien prou. I va ser aleshores quan van aparèixer els Comités en Defensa de la República. «Per tots aquells que vulguin, nosaltres, tal com va passar divendres i ahir –dissabte pel lector–, hi tornem», va dir una de les portaveus dels CDR a Tarragona.

Instants després, més de 3.000 persones enfilaven l’avinguda Andorra en direcció a l’A-7. La carretera es va tallar en tots dos sentits. Després, la comitiva va seguir marxant per l’autovia en direcció a l’A-27. Els Mossos d’Esquadra no donaven a l’abast de controlar el trànsit, i els moments de tensió van arribar a les proximitats de l’entrada a l’autopista, quan van aparèixer els antiavalots. Els manifestants van creuar les barreres i van tallar l’AP-7 en tots dos sentits de la marxa, però els agents no van actuar. Després, un gruix menys nombrós va tornar a la plaça Imperial Tarraco.

Els manifestants tallen l'autovia.

Uns 4.000 manifestants tallen l'autovia en defensa dels «presos polítics»Carlos Domènech Goñi

El tall a l'A-27.

Uns 4.000 manifestants tallen l'A-7 i l'A-27 en defensa dels «presos polítics» i l'A-27Joan Antoni Torreblanca

La concentració davant de la subdelegació.

Unes 4.000 persones surten al carrer a Tarragona per donar suport als «presos polítics»Carlos Domènech Goñi

tracking