Diari Més

La Soledat presenta el seu opuscle amb crítica política, social i ètica

El discurs va anar a càrrec del professor de Dret Públic de la URV, Josep Ramon Fuentes

L'opuscle es va presentar a l'esglèsia de Natzaret.

La Soledat presenta el seu opuscle amb crítica política, social i èticaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, va fer públic dijous al vespre l’opuscle de la Setmana Santa d’enguany. La presentació va anar a càrrec del professor de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Ramon Fuentes. La seva intervenció va anar carregada de crítica política, social i ètica amb la solitud com a rerefons. La solitud com a xacra del nostre nom era el títol de la seva presentació.

«Solitud és pobresa, injustícia, desatenció, tortura, maltractament, violació, immigració legal, deportació...», va expressar Fuentes.

El presentador va donar protagonisme també a la figura de la dona. No sols perquè la Mare de Déu de la Soledat hagi donat nom a la congregació, la primera fundada a Tarragona exclusivament per dones, sinó perquè Fuentes va tenir paraules per la igualtat. «L’única manera de què hi hagi realment igualtat no és que deixem un forat a les dones, sinó que alguns homes ens apartem perquè entrin dones», deia. D’altra banda, Fuentes va parlar també sobre «les persones que han estat injustament tancades a la presó per la seva ideologia» o d’aquelles que «han de deixar la seva terra perquè no poden menjar».

El presentador, estretament lligat a aquesta congregació, va rebre la proposta de presentar l’opuscle dos anys enrere. «Vaig acceptar gratament», expressava a aquest mitjà Fuentes, qui destacava el valor d’una congregació formada només per dones.

tracking