Diari Més

Laboral

Unipost iniciarà aquesta setmana la nova fase de l'ERO, amb mig miler d'acomiadaments

L'operador postal tancarà 17 centres més en aquesta fase, un d'ells el de Tarragona

A Catalunya afectaria a 600 empleats.

Unipost presenta un ERO per a la totalitat de la plantilla d'uns 2.200 treballadorsInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'administració concursal d'Unipost, que gestiona la liquidació del primer operador postal privat d'Espanya, posarà en marxa de manera imminent l'acomiadament d'un total de 499 treballadors, segons ha informat el sindicat CCOO.

En un comunicat, el sindicat assegura que l'administradora del despatx d'advocats Jausas legal ha fet públic aquest dilluns el llistat dels treballadors afectats per la quarta fase de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que preveuen seran acomiadats a final d'aquesta setmana.

Aquesta quarta fase de l'ERO contempla també el tancament de 17 centres més, dels que 6 són a Barcelona, 3 a Madrid, 3 a La Rioja, 1 a Màlaga i 1 a Tarragona, Còrdova, Almeria i Girona.

Segons CCOO, Unipost haurà retallat la seva plantilla, amb aquests acomiadaments, gairebé un 70% des que es fes efectiva la primera fase de l'ERO, que va afectar ja a 442 treballadors a mitjan gener.

En total, queden oberts 22 centres dels 81 que tenia la companyia a tot Espanya.

Fins al 30 d'abril, Unipost continuarà donant servei en 5 centres de Barcelona, 7 de Madrid, 3 de Saragossa i un de Sevilla, Màlaga, Múrcia, Logronyo, Mallorca, Osca i València.

L'administració concursal d'Unipost va acomiadar al febrer al director general, Pau Raventós, al qual CCOO considera responsable de la situació en què es troba l'operador postal.

tracking