Diari Més

Quetcuti: «Hem de plantejar-nos quina Setmana Santa volem a Tarragona en el futur»

El pregoner de Setmana Santa aposta per la renovació de la Setmana Santa tarragonina

El pregoner de les festes.

Quetcuti: «Hem de plantejar-nos quina Setmana Santa volem a Tarragona en el futur»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pregoner de Setmana Santa, Aldolf Quetcuti, ha apostat aquest matí per la renovació de la Setmana Santa tarragonina i s'ha referit a la necessitat «d'obrir un debat». Quetcuti ha rebut una llarga ovació per la lectura, al saló de plens de l'Ajuntament, d'un pregó emotiu, on ha fet un repàs de les seves vivències d'ençà que era un nen, i va reviure passatges viscuts amb els seus pares, com quan la seva mare li va cosir la primera vesta.

El president de la Confraria de Sant Magí Màrtir i president del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació ha manifestat que «hem de plantejar-nos quina Setmana Santa volem a Tarragona en el futur», i ha fet un clam «per la renovació, amb la incorporació de nous membres i el relleu generacional».

Quetcuti ha afirmat que «hem d'ajudar els joves a què trobin sentit a aquesta celebració i que facin seva la Setmana Santa, però, per aconseguir-ho, «hem de generar capacitat d'acollida i mostrar-nos el més oberts possibles, escoltant les seves demandes». El pregoner fins i tot ha afirmat que «la duració de la processó –de Divendres Sant– és excessiva para a aquells que hi participem i els que vénen a veure-la», i ha fet una sèrie «de plantejaments que, penso, ens hauríem de fer». Quetcuti ha parlat clarament de la necessitat de «renovar» la Setmana Santa Tarragonina.

Quetcuti ha dedicat una part del pregó per parlar de situacions actuals per les quals travessen diversos sectors socials, com els immigrants. «Avui, la resurrecció és més necessària que mai. Parlo de gestos, d'aquells que pateixen una mena de mort física i psicològica». En aquest punt, va remarcar que «avui tenim clars exemples de nous judes i cal generar un diàleg allunyat de l'avarícia». «Europa –ha dit Quetcuti– és bressol d'emigrants i nosaltres els hem de donar caliu: hem de confraternitzar els uns amb els altres». El pregoner s'ha referit també a col·lectius com els dels desnonats i els indigents. El pregó ha finalitat amb una trobada de bandes dels diferents gremis de la Setmana Santa tarragonina a la plaça de la font.

tracking