Diari Més

Laboral

El comitè de l'EMT qualifica de «perillosa» la parada intermèdia

Creuen que el protocol de seguretat «no és vàlid» i que Begoña Floria «no ens va informar de res»

Imatge arxiu d'un autocar de la EMT.

El comitè de l'EMT qualifica de «perillosa» la parada intermèdiaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de l’EMT de Tarragona critica amb duresa les formes d’aplicació de la parada intermèdia, una proposta que creuen que «no s’ajusta al protocol de seguretat vigent» i que, per tant, és «perillosa». La parada intermèdia és una nova mesura destinada a les dones i que els permetrà baixar entre dues parades a les línies 71, 72 i 73 del TGNIT. Es va començar a aplicar divendres passat i, segons informaven des del comitè, «ens vam assabentar de la mesura gràcies als mitjans de comunicació».

«El reglament de transport de viatgers, la llei d’ordenació del transport terrestre i, especialment, el reglament de transport urbà de Tarragona, manifesten clarament el rebuig a obrir les portes fora de les parades establertes», asseguraven des del comitè. Per aquest motiu, el protocol de seguretat pels treballadors i les usuàries quedaria sense validesa. «Altres ajuntaments volen implantar aquesta mesura, però segueix en estudi i avaluació front problems jurídics, de seguretat i de les assegurances dels viatgers», apuntaven.

Els treballadors de l’empresa municipal, especialment els conductors, es van sentir «desinformats», perquè no van conèixer l’aplicació de la mesura fins que va aparèixer als mitjans de comunicació. «Begoña Floria es va reunir amb nosaltres el 16 de febrer i no ens va informar de res», afegien. És per aquest motiu que qüestionen la «celeritat» amb la que s’ha aplicat la nova normativa, amb la que diuen estar «totalment d’acord», sempre i quan «es consensuï amb totes les parts i es donin suficients garanties a usuàries i treballadors». Tot i això, proposaven que les stop-parada que s’han aplicat a Tarragona –la usuària baixa entre parades d’una línia quan avisa al conductor– es canviïn per aturades fixes entre dues parades. «Altres ajuntaments i entitats ho veuen més viable», apuntaven.

D’altra banda, des del comitè també criticaven la deixadesa del servei i les condicions laborals dels treballadors. «Quina seguretat se li dóna al conductor i a la usuària sense tenir les emissores i les eines de comunicació en condicions? Seguirem utilitzant els nostres telèfons personals?», es preguntaven. A més, reclamaven una coordinació amb la Guàrdia Urbana amb l’objectiu de dotar de més seguretat aquesta iniciativa, que busca protegir les dones d’agressions sexuals durant la nit.

En darrer terme, el comitè reclama que la nova normativa «es treballi» i que s’arribi a un consens entre totes les parts implicades.

tracking